DECIZIE. Vezi dacă se mai TRANSFORMĂ TISMANA din oraș în comună


Consilierii PNL și cei doi independenți care au militat pentru ca Tismana să redevină comună nu au mai votat proiectul la ultima ședință de consiliu local, desfășurată în Casa de cultură din localitate.

Aleșii care au inițiat proiectul privind transformarea localității din oraș în comună au părăsit sala după ce un consilier PSD a venit cu câteva amendamente. Social-democratul a cerut ca aleșii care-l votează să-și asume consecințele, în special pe cele legate de returnarea sumelor pe proiectele cu fonduri europene. În final, consilierii au decis ca Tismana să rămână oraș. „În urma ultimei ședințe de consiliu local, în care inițiatorii acestui proiect au fost puși în situația de a vota sau nu propriul proiect în prezența oamenilor, având în vedere că ședința s-a desfășurat în Casa de cultură, nu au mai avut curajul să-l mai voteze. De ce? Pentru că în proiect a fost introdus un amendament în care apărea răspunderea directă a consilierilor față de consecințele financiare, juridice sau de altă natură, care ar fi decurs din schimbarea statutului de la oraș la comună. Era vorba despre pierderea fondurilor europene și returnarea banilor, de întârzierea proiectelor cu până la un an, de refacerea unor documentații care se refereau la gaze, canalizare, stația de epurare. În urma amendamentului făcut, consilierii inițiatori ai proiectului au părărsit sala și nu au vrut să-l mai voteze. Scandalul legat de organizarea referendumului a fost o prostie, pentru că ar fi urmat o perioadă de doi ani de incertitudini, iar investițiile pe fonduri europene ar fi fost blocate”, a declarat primarul Marian Slivilescu.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.