Declarațiile lui Daniel Antonie și Dorina Jianu în dosarul „Bani pentru Medințu”. Vezi ce a făcut Ciobotărică la Tribunal!

ciobotarica-jianu-antonie-ceo_c

Doi dintre directorii Complexului Energetic Oltenia trimiși în judecată în dosarul ”Bani pentru Medințu” au dat declarații, ieri, în fața completului de judecată la Tribunalul Gorj, excepție făcând Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al companiei, care și-a rezervat dreptul de a nu fi interogat la acest termen al procesului.
Dacă directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a fost concis în declarații, fosta șefă a Direcției Legalitate, Dorina Jianu, a detaliat modul cum s-a ajuns la revocarea mandatului de membru în Directoratul CEO a lui Aurel Medințu și ca acesta să primească cinci salarii compensatorii.

Depoziția lui Jianu

Directorul Diviziei Financiare a CEO, Laurențiu Ciobotărică, a decis să nu facă declarații, la termenul de ieri al procesului, urmând ca pe parcursul judecății să aducă lămuririle necesare cu privire la implicarea sa, în calitate de manager al companiei, în negocierile privind încetarea raporturilor de serviciu și acordarea unor compensații financiare ex-directorului Diviziei Energetice Aurel Medințu.
Dorina Jianu, fost Director al Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă, a răspuns însă întrebărilor judecătorului cu referire la cele întâmplate în ziua de 22 decembrie 2015, adică a doua zi după ce a fost numită în această funcție, despre opinia juridică formulată de aceasta și despre un proiect de acord de încetare a raporturilor de muncă, cu acordul părților, între Medințu și CEO. Practic, după ce documentul, în forma inițială, a fost retrimis de președintele Consiliului de Supraveghere, Radu Cristian, celor din CEO pentru a fi eliminate mențiunile care făceau referire la recompensa în bani ce urma să-i fie acordată lui Medințu, din cauză că acordarea compensațiilor financiare, în astfel de cazuri, nu fac parte din atributele forului condus de el, a fost semnat de CS și trimis Directoratului exact în timpul ședinței în care se discutau detaliile rezilierii contractului fostului director de la Energie.
Jianu a declarat că, pentru elaborarea documentației, s-a consultat cu specialiști pe resurse umane din companie, care i-au pus la dispoziție documentele necesare formulării unui punct de vedere cu privire la încetarea mandatului lui Medințu.
Fosta șefă de la Legislație a precizat că contractul individual de muncă al lui Medințu, încheiat în 2012 pe o perioadă de șase luni, fusese suspendat înainte de a expira, însă timp de o lună, finele lunii martie până pe 21 aprilie, anul trecut, lui Medințu i-au fost plătite concedii medicale ca și salariat, întrucât unor membri ai Directoratului, printre care și lui, le expiraseră contractele de mandat.

Trimiși în judecată de DNA

Ciobotărică, Antonie și Jianu au trimiși în judecată la începutul lunii iunie a acestui an de către DNA, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, după ce au fost acuzați că au aprobat ilegal plăți compensatorii în sumă de 128. 100 de lei pentru ca Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energetice, să plece din CEO. Compania energetică s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Banii lui Medințu la „diverse”

Curios este faptul că, potrivit depozițiilor ex-directoarei Jianu, dar și a lui Daniel Antonie, fostul șef de la Energie, Aurel Medințu, nu a pus întrebări și nu a făcut nici un alt comentariu în ședința de Directorat la care a fost prezent și în care se discuta situația sa. Cheia acestui dosar pare să fie tocmai în atitudinea lui Medințu. Mai exact, acesta s-a abținut la vot când a fost supus votului membrilor Directoratului punctul de la capitolul ”diverse” de pe ordinea de zi prin care îi erau acordate cinci salarii, adică suma de 128.100 de lei, exprimându-și acordul tacit în acest fel cu decizia colegilor săi.
Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere a CEO, a argumentat că a votat cu convingerea că nu este nimic ilegal atâta timp cât specialistul pe probleme juridice era prezent la ședință și formulaseră o opinie în acest sens, iar reprezentantul compartimentului resurse umane asista și el la discuțiile membrilor Directoratului și, mai mult, dacă nu era de acord cu încetarea mandatului și compensațiile financiare, Aurel Medințu putea părăsi ședința și aceasta nu mai putea continua în lipsă de cvorum.
La următorul termen al procesului vor da declarații, în calitate de martori, fostul președinte al Consiliului de Supraveghere, Radu Cristian și Aurel Medințu, beneficiarul compensațiilor financiare acordate de directorii judecați acum pentru abuz în serviciu.

loading…
Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

5 comentarii

  1. Să plătească abuzul

    Niște abuzivi…

  2. Asa arata crima organizata din CEO…. La multi ani!

  3. Felicitări justițiabililor romanii! Infractorii rămân pe funcții si salariații profesioniști fara vina sunt trimiși in șomaj !

  4. Jianu condamnată este bine merci salariata complexului cu un salariu fabulos

    Penala de Jianu este consiliera lui Boza.
    Scrieți un articol despre cât de bine o duc în continuare penali condamnați i Antonie și Jianu sub protecția lui Boza. Sunt salariații Ceo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.