sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:14

DEFICIT de peste 3.100 de mineri și peste 1.000 de energeticieni în carierele și termocentralele CEO!


În Planul de Restructurare, Reorganizare și Eficientizare, reprezentanții CEO au trecut în revistă numărul concedierilor care au avut loc în ultimii ani, dar și consecința disponibilizărilor anuale.

Așa se face că, pentru următorii ani, Planul a fost revizuit pentru că lipsa personalului afectează vizibil activitatea din cariere și termocentrale, urmând a fi disponibilizați doar 200 de angajați din cei 740 cât se preconizase inițial.
Autorii Planului de restructurare spun că ipotezele inițiale, care au stat la baza fundamentării adoptării masurilor de restructurare-reorganizare, nu mai sunt în concordanță cu schimbările petrecute în anul 2017 în sectorul energetic din România. ”În acest moment, există un deficit de circa 3.100 de salariați în activitatea aferentă sectorului minier și de circa 1.100 salariați în activitatea aferentă domeniului energetic”, se mai arată în proiectul citat. Vârsta medie a personalului CE Oltenia este de peste 47 de ani, iar ”vechimea utilajelor (de până la 46 ani) generează defecțiuni și opriri, programate sau accidentale, care trebuie remediate urgent, de personal specializat”. În anul 2018, se va pune accent pe realizarea cât mai multor investiții pentru reabilitarea capacităților de producție, spun autorii documentului. ”Disponibilizările anterioare au afectat în principal personalul cu experiența și calificare în domeniu, care îndeplineau condiții de pensionare anticipată sau reducerea vârstei standard de pensionare”, mai precizează aceștia.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

3 comentarii

  1. Deficitul de personal din productie se datorează exclusiv celor care au condus CEO la plesneala,care au refuzat să vadă consecințele, interesați doar sa-si pastraze scaunele. Grav este că au fost dați afară oameni rutinati,cu experienta mare acumulată în timp si executați efectiv doar pt.că aveau 57 sau 58 de ani! Nicăieri in lumea civilizată nu se ia ca prim criteriu in calcul vîrsta (mai ales asemenea vîrsta).Poticile de personal duse isi arată roadele,este începutul doar pt.că, mai ales in termocentrale nu se poate lucra in exploatare după ureche,cu oameni fără pregătire minimă teoretică care fără practică nu înseamnă nimic. Faptul că acum se face o analiză de impact a efectelor si nu se mai dau orbeste oameni afară decit in anumite condiții este un lucru bun dar tardiv.Efectele disponibilizarilor mai ales din ultimii doi ani,si mai ales din locuri de muncă foarte importante,operatori turbine,cazane,sudori,tratare apa etc,si unde pregătirea si punerea pe post nu se face intr-o zi,fără să fie pregătiți in scoli alții tineri,îsi vor arăta roadele.Este intradevar o performanță, o mare realizare să constați ca după un an de zile in care ai dat afară 1200 de oameni,îți lipsesc din necesar peste 3000!!!! Unde sa mai pomenit asa ceva?Invocatul a tot felul de motive sau cauze nu-si au locul si rostul atit timp cit sau tras semnale de alarmă să nu se ajungă aici.

  2. Externalizam toate serviciile catre MINPREST si am rezolvat problema! Dupa ce i-am dat afara i-am angajat din nou prin Minprest, e normal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: