Deficit URIAȘ! 1.000 de MWh, IMPORTAȚI!


Termocentralele pe cărbune au asigurat, ieri, peste 33%(2.000 MW) din necesarul de energie electrică al ţării. Astfel, cărbunele este pe locul al doilea după hidrocentrale, care asigură peste 40% din energia electrică(2.400 MW). Consumul este de 7.000 MW, iar producţia de 6.100 MW, arată Sindicatul Liber EMC Roșia pe pagina de socializare a organizației.

Liderii spun că „încă o dată, se dovedeşte că investiţiile masive în energiile regenerabile, precum şi subvenţiile la fel de masive de care acestea beneficiază nu pot încă suplini producţia convenţională de energie din surse termo, hidro şi nucleară. Pur şi simplu, aceste surse de producţie sunt dependente de condiţiile meteorologice, de existenţa vântului şi a soarelui, adică o totală impredictibilitate. De altfel, statisticile oficiale privind eficienţa surselor de producţie eoliene şi fotovoltaice arată un grad mediu de utilizare anual între 15 şi 20%, cel mult.
Prin urmare, România are acum un deficit imediat uriaş de producţie, de circa 1.000 de MWh, care la acesta ora sunt importați . Potrivit diagramei de mai jos, care arată structura producţiei pe surse a SEN, apa şi cărbunele „au grijă“ de energia românilor. Ba chiar,proporţia este covârşitoare, pentru că Hidroelectrica şi termocentralele pe cărbune, cu precădere din Oltenia, acontează aproape 73% din producţie, o situaţie cum SEN nu a mai văzut de mult. Ca un făcut, pe un deficit major de producţie din surse convenţionale, nici vântul, nici soarele nu contribuie semnificativ la producţia de energie, în ciuda faptului că aproape 5.000 de MW de parcuri eoliene şi fotovoltaice sunt instalate şi funcţionale pe teritoriul României. Din fericire, această perioadă a anului nu este caracterizată de un vârf de consum, nefiind nici foarte cald şi nici frig, astfel încât SEN este echilibrat”.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Un comentariu

  1. Prin disponibilizări de personal în CEO se atentează la securitatea energetică a României,cei care au propus şi realizat acest lucru ar trebui arestați.Ce zici dl Boza,Ciubotărică, Ciurel curând veți intra în spatele fileului,la prima cădere a sistemului energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.