Delegație internațională în vizită la Aparegio Gorj


O delegație internațională de studenți și profesori au vizitat timp de două zile sediul Aparegio Gorj pentru a cunoaște procesele tehnologice de captare și distribuție apă potabilă pentru a vedea cum se desfășoară activitatea de la Stațiile de Epurare a Apelor Uzate din Târgu Jiu și Curtișoara. Vizita a fcut parte din proiectul Erasmus+KA2 „Step-stem to environmental problems” proiect din care fac parte 5 țări România, Turcia, Polonia, Bulgaria și Letonia.

„ Personal sunt mulțumit că împreună cu echipa pe care o conduc, am putut stârni curiozitatea studenților și profesorilor din țările participante la proiect asupra domeniului nostru de activitate. Ne putem mândrii cu investiți europene de aproximativ 7 milioane de euro, la stațiile de tratare a apei de la Preajba, Polata și Târgu Cărbunești, asumate prin mandatarea mea la conducerea operatorului. Nu este ușor, să lucrezi cu banii altora, dar voi lupta pentru absorția a cât mai multor fonduri pentru dezvoltarea durabilă a segmentului de utilități pe raza județului Gorj. Mulțumesc Asociatiei Edulifelong Tg Jiu și autorităților locale pentru că au participat la promovarea importanței apei și păstrarea unui mediu cât mai curat și sănătos. O să susțin astfel de inițiative și împreună cu echipa Aparegio o să promovăm importanța apei în viața de zi cu zi de la captare până la epurare”, a precizat Traian Pătrășcoiu, directorul general al SC Aparegio Gorj SA.

În prima zi au fost efectuate vizite de studiu pe Valea Sohodolului, Runcu, Polata, Preajba şi la Stația de Tratare Apa Potabilă Târgu Jiu, unde le-a fost prezentat procesul tehnologic de tratare şi filtrare a apei potabile. Vizita a continuat, vineri, 5 aprilie a.c., la cele două Stații de epurare a Apelor Uzate din Târgu Jiu și Curtișoara. Delegația internațională a putut afla de la specialiștii noștri ce se întâmplă cu apa murdară și cum devine ea, din nou, curată și nepoluatoare înainte de a fi deversată în Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Căsuța de lectură

Voluntarii novăceni lucrează încă din vara acestui an la proiectul ”BIBLIOTECA STRADALĂ”, proiect în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: