miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:18

DEMERSURI la CJ Gorj pentru preluarea Casei Muzeu Brâncuși de la Hobița


Primarul comunei Peştişani a cerut Consiliului Judeţean Gorj să transfere autorităţii locale casa muzeu a marelui sculptor Constantin Brâncuşi pentru a realiza un proiect integrat în care să fie incluse și bârnele rămase din locuinţa în care s-a născut marele sculptor.

Cosmin Pigui vrea ca, la Hobiţa, să existe, pe viitor, o singură casa a lui Constantin Brâncuşi. Edilul spune că un prim pas ar fi ca şefii judeţului să-i tansfere casa muzeu pentru a face mai departe demersuri privind obţinerea de fonduri de la Ministerul Culturii pentru realizarea unui proiect. “Fosta casă a lui Constantin Brâncuşi, în care a trăit Constantin Brâncuşi, am reuşit să o introducem în domeniul privat al comunei Peştişani. Pentru a conserva ce se mai poate conserva din acea casă avem nevoie din partea Consiliului Judeţean să ne transfere şi casa muzeu pentru a face un proiect integrat, să avem o singură casă a lui Brâncuşi la Hobiţa, nu două. În acest sens, am făcut demersurile către Consiliul Judeţean, aşteptăm răspunsul favorabil din partea dumnealor. În funcţie de acest răspuns, vom continua celelalte demersuri. Altfel, suntem blocaţi, pentru că nu poţi să faci un proiect pe ceva ce nu e alt tău. Acel proiect, am discutat şi la Ministerul Culturii şi la Comisia Monumentelor Istorice, va fi realizat de specialişti, nu de mine, dar până nu am locaţia casei muzeu, eu nu pot să contractez nişte specialişti care să se ocupe de asta. Cheltuielile, cel puţin primare, vor fi ale primăriei Peştişani, dar ca orice cheltuială din bani publici, se face cu nişte condiţii. Eu nu pot să proiectez ceva pe un teren care nu-mi aparţine’’, a conchis primarul comunei Peştişani.


loading...
Loading...

Citește și

DISCUŢII privind realizarea unui SPITAL MUNICIPAL la Târgu-Jiu

Marcel Romanescu a prezentat, marţi, într-o conferință de presă, noutăţile legate de noi investiţii în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: