sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:43

Depozitul de cărbune de la Roșia, finalizat în august! Investiția de 60 de milioane de lei răspunde cerințelor de mediu


Depozitul de cărbune de la Cariera Roșia va fi inaugurat în luna august a acestui an. Asta susțin reprezentanții CEO prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vrem să asigurăm cetățenii că toate termenele asumate de către societatea noastră privind realizarea depozitului de cărbune de la Cariera Roșia vor fi respectate. Totodată, Complexul Energetic Oltenia a arătat deschiderea către dialog prin prezența președintelui directoratului, Sorin Boza, și șefului Departamentului de Investiții, Gabriel Chirculescu, la sfârșitul lunii martie, la noul depozit de cărbune de la Cariera Roșia, în prezența autorităților locale, care au fost asigurate că vechiul depozit nu va mai funcționa. Termenul de finalizare a lucrărilor la noul depozit de cărbune de la Cariera Roșia a rămas același ca cel comunicat anterior autorităților din Rovinari, respectiv luna august 2019”, anunță compania. Potrivit comunicatului, depozitul de cărbune de la Cariera Roșia va răspunde tuturor cerințelor de mediu și reprezintă o prioritate pentru Complexul Energetic Oltenia. În anii trecuți, executarea lucrărilor a fost îngreunată de faptul că s-a renunțat la amplasamentul stabilit inițial din cauza blocajelor intervenite în negocierile purtate cu proprietarii de terenuri. În plus, au exista întârzieri cauzate de derularea procedurilor de achiziție a lucrărilor și a echipamentelor necesare. Depozitul trebuie să asigure stocul de cărbune necesar funcționarii SE Rovinari cu trei grupuri energetice în perioada de iarnă. Altfel, 80% din populația orașului Rovinari depinde, direct sau indirect, de locurile de muncă ale salariaților CE Oltenia din Bazinul Minier Rovinari și de la Termocentrala Rovinari. Suma plătită de CE Oltenia pentru taxele și impozitele locale corespunzătoare activităților desfășurate în zona Rovinari reprezintă peste 70% din veniturile curente ale acestui oraș.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.