DEPUTAT de Gorj, REACȚIE după ce președintele Iohannis i-a RETRIMIS o LEGE în parlament


Președintele Klaus Iohannis nu a promulgat legea deputatului PSD Elvira Șarapatin, care ar fi permis reluarea lucrărilor la hidrocentralele din Defileul Jiului.

Șeful statului a decis să nu promulge actul normativ aprobat, luna trecută, după ce activiștii de mediu i-au cerut să se opună legii prin care inclusiv șantierele hidrotehnice erau declarate obiective de interes național major și ar fi fost ușurată exproprierea pentru cauze de utilitate publică. Dacă președintele României ar fi promulgat legea deputatului Elvira Șarapatin, hidrocentralele din Defileul Jiului ar fi putut fi finalizate, având în vedere că lucrările sunt realizate în proporție de peste 90%. Peste 150 de milioane de euro a cheltuit Hidroelectrica până în prezent pentru amenjarea hidroenergetică a râului Jiu. Lucrările au fost întrerupte prin decizii ale instanțelor de judecată, la solicitarea activiștilor de mediu. Elvira Șarapatin nu este surpisă de faptul că șeful statului i-a întors legea în parlament. Spune că data viitoare președintele Klaus Iohhannis va fi obligat, să promulge legea care poate duce la finalizarea hidrocentralelor de pe Jiu “Nu este o surpriză faptul că Iohannis nu a promulgat această lege. Părerea mea este că în Camera Deputaților va rămâne la forma inițială. A doua oară, președintele n-o va mai putea respinge. Vreau să vă spun că inițiativa mea nu se referă strict la hidrocentralele de pe Jiu. Cei ce se leagă de acest proiect nu reprezintă interesul național. Sunt reprezentanții unor ONG-uri rău famate. Reprezintă interesele altora, nicidecum interesul național. Normal ar fi să se deblocheze investiția de pe Defileul Jiului pentru că este aproape finalizată”, a declarat parlamentarul PSD.

loading...
Loading...

Citește și

Face USR ALIANȚĂ cu PSD la alegerile locale la Gorj? Ce spune Miruță

Liderul județean al Uniunii Salvați România Gorj exclude o alianță cu PSD pentru turul doi …

Un comentariu

  1. Defileul Jiului este Parc National si sit Natura 2000, si e interzisa orice constructie acolo, inclusiv hidrocentrale.
    In plus, exista hotarare definitiva care spune ca acele constructii pentru hidrocentrala de pe defileu sunt ilegale si este interzisa continuarea lucrarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.