DEPUTAT PNL, despre PROIECTUL PSD de REDUCERE a VÂRSTEI de PENSIONARE în CEO


Dan Vâlceanu susține că proiectul parlamentarilor PSD de reducere a vârstei de pensionare în minerit cu 2 ani are o adresabilitate limitată, până în 2021.

Deputatul PNL a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că angajații CEO ar fi mai avantajați de proiectul său de modicare a Legii Pensiilor, depus în februarie, prin care ar fi încadrați la condiții speciale. Dan Vâlceanu spune că discuția privind condițiile deosebite la care se referă proiectul senatorilor PSD Florin Cârciumaru și Scalrat Iriza este inutilă, în acest moment, pentru că, din 2021, nu se vor mai putea lua avize pentru condiții deosebite. Liderul PNL Gorj a mai precizat că a depistat și câteva erori în proiectul PSD, pe care are de gând să le îndrepte când va ajunge în comisia de muncă din Camera Deputaților. “Există o problemă cu acest proiect. Tabelul pe care inițiatorii l-au conceput nu ia în calcul stagiul complet de cotizare. Stagiul complet de cotizare pe condițiii normale este de 35 de ani. Pe prima coloană a tabelului sunt numărați anii de vechime, dar până la 30, nu până la 35. Din condiții deosebite de muncă am obținut maximum din ce se putea obține. O discuție privind condițiile deosebite de muncă este inutilă, în acest moment, pentru că, din 2021, nu se vor mai putea lua avize pentru acestea. Practic, toată această modificare poate fi valabilă până atunci. Minerii care vor ieși după 2021 nu vor mai putea beneficia de această inițiativă. Erorile pe care inițiatorii le-au făcut în proiectul de lege le voi putea îndrepta când legea va ajunge în Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Nu am nimic împotriva proiectului de lege, dar cred că are o adresabilitate limitată. Cred că minerii au nevoie de proiectul meu prin care angajații CEO ar fi încadrați la condiții speciale. Există două beneficii: vor putea ieși la pensie la 53 de ani, așa cum și-au dorit și vor încasa o pensie mai mare”, a declarat Vâlceanu.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Un comentariu

  1. Până mai alaltaieri ziceați că nu sunt bani pentru pensiile actuale , acum spuneți că voi le vreti mai mari.Nu prea se leagă una cu alta. Concluzia : minciuni , minciuni și iar minciuni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.