Deputatul Vîlceanu: Măsurile economice luate de Guvernul PSD-ALDE au dus România cu un picior în groapă


Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a prezentat, la finele săptămânii trecute, concluziile unui raport al Comisiei Europene cu privire la măsurile economice anunțate de guvern pe care le consideră greșite.
Deputatul Vîlceanu, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, și-a exprimat părerea și cu privire la datoria publică a României care crește, iar în țară nu se văd realizările actualei guvernări.

 

Liderul liberal a punctat câteva chestiuni importante remarcate de Comisia Europeană, după vizita în România, iar concluzia sa este că măsurile economice ale Executivului sunt total greșite, iar pe miniștrii îi acuză de tupeu și aroganță.
”Comisia Europeană este cu ochii pe ţara noastră, din cauza măsurilor economice greşite pe care le iau guvernanţii. Practic, ne păzeşte, ca puterea să nu ne arunce în groapă şi ne avertizează că în acest moment suntem doar cu un picior în hău. Răspunsul guvernanţilor noştri este că celor din Comisie li se pare şi că ei ştiu mai bine. Acest răspuns nu este o glumă, este răspunsul Ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, care apare în raportul Comisiei Europene, în urma vizitei din România. Tupeul miniştrilor noştri şi aroganţa, depăşesc graniţele ţării. Vă prezint, pe scurt, concluziile din raport :
1.Despre split TVA. Comisia Europeană i-a spus Ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, că pentru aplicarea split TVA, ar fi trebuit obţinută o derogare de la directiva TVA. Ministrul Finanţelor a contestat necesitatea unei derogări şi a spus că cei din Comisie, nu au informaţii exacte despre această măsură, scrie în raport.
2. Despre modificarea Sistemului de Pensii, Comisia specifică în raport că se vrea întoarcerea reformei pensiilor din 2008 : Misiunea a avertizat împotriva adoptării unor modificări profunde la Sistemul de Pensii într-un mod grăbit, fără o analiză adecvată, doar pt a reduce pe termen scurt deficitul.
3. Legea Salarizării Unitare va duce la un deficit de 4% în 2018, din cauza creşterii salariilor, adică cu un procent peste ţinta asumată.
4. Romania a adoptat politici care sporesc consumul pe termen scurt – reducerea impozitelor, cresterea salariilor din sistemul public şi nu politici care vizează stimularea pe termen lung a economiei, cum ar fi absorbţia fondurilor UE sau creşterea calităţii investiţiilor publice.
5. În legătură cu transferul contribuțiilor către angajat, aflăm că măsura este luată pentru a diminua impactul bugetar al legii salarizării unitare.
Toate aceste cuvinte apar în raportul Comisiei Europene către Consiliul European, iar în raport se specifică şi faptul că opoziţia atrage atenţia cu privire la componenţa bugetului, în special în ceea ce priveşte tăierea investiţiilor şi impactul pe termen lung. Adică exact ce spun eu şi colegii mei şi ceea ce am spus şi celor de la CE, când au venit la Comisia de Buget Finanţe”, a precizat Vîlceanu.
Deputatul liberal și-a manifestat, recent, îngrijorarea, pe contul personal de Facebook, în legătură cu datoria publică a României care este în creștere, deși guvernanții nu pun accent pe investiții. ”Secundă de secundă, datoria publică a României creşte. Şi nu creşte pentru că facem investiții în spitale, şcoli sau autostrăzi, ci pentru salariile unor funcționari, ajutoare sociale sau subvenții pentru porci. Această guvernare a crescut ritmul şi sumele pe care le împrumutăm, deși în urma acestor împrumuturi, în țară nu se vede absolut nicio realizare. O să închei cu o întrebare retorică: credeți că banii pe care îi împrumută România în fiecare secundă vor fi plătiți de Dragnea, Tudose, Olguța Vasilescu și Mișa sau de către români?”, a conchis Vîlceanu.

loading...
Loading...

Citește și

Două grupuri de la Ișalnița și două de la Rovinari și-au încetat activitatea! Prețul pe MWh a sărit de 100 euro

În timp ce prețul la energie electrică a ajuns astăzi la maximul acestui an, 350 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.