Deputatul Vîlceanu: Sindicatele PSD ar trebui să renunțe la campania electorală!

Deputatul Dan Vîlceanu, presedintele PNL Gorj, a ținut să facă unele precizări cu privire la proiectul privind modificările și completările aduse Legii pensiilor, care-i privesc pe salariații CEO, în contextul în care liderii FNME declaraseră, anterior, că după adoptarea proiectului au fost menținute discriminările între salariații companiei, în ceea ce privește condițiile deosebite de muncă.

”Eu am depus o inițiativă care prevedea încadrarea în condiții speciale a tuturor subunităților din Complexul Energetic Oltenia (CEO). Acest proiect nu a fost susținut nici de parlamentarii PSD și nici de sindicate. În același timp, cei de la PSD au depus această inițiativă privind condițiile deosebite, astfel încât stagiul suplimentar să fie majorat de la 3 luni la 4 luni, pentru cei care sunt încadrați în condiții deosebite. După ce am făcut toate demersurile ca această lege să fie adoptată, și a fost adoptată, apar unii sindicaliști care spun că există discriminări între salariații CEO. Aceste discriminări erau și până acum, aceste discriminări nu au fost induse de această modificare legislativă. Unde au fost până acum? Cum au fost pierdute avizele de condiții deosebite la Turceni, Ișalnița și Craiova? Nu mai beneficiază de condiții deosebite pentru că, exact conducerile acestor unități, conducerea CEO acum, și exact sindicatele, au renunțat la acest drept. O modificare legislativă care să rezolve această problemă nu există! Eu nu vreau să promit oamenilor, așa cum fac cei de la PSD, lucruri imposibile. Așa că, îi rog, le solicit celor de la sindicate să spună adevărul și pe cei de la PSD să nu mai mintă oamenii”, a afirmat parlamentarul liberal.

Vîlceanu a subliniat faptul că stagiul de cotizare a rămas la 30 de ani, după ce sindicaliștii FNME acuzaseră faptul că a fost schimbată o prevedere din proiectul initial care-I avantaja pe salariații CEO.

 

”Sindicatele PSD ar trebui să renunțe la campania electorală, să-și dea seama că sunt sindicate și că trebuie să-și reprezinte oamenii, salariații CEO și interesele acestora.

Vreau să vă spun că că tabelul privind stagiul de cotizare a rămas cu 30 de ani, nu cu 35, cum anunță sindicatele PSD.

Eu mi-am dat seama că parlamentarii PSD habar nu aveau ce prevede proiectul de lege pe care l-au semnat, erau pe lângă total, de asta n-au venit să-l susțină pentru că ei nu știau ce au depus. Mi-am dat seama că cei care au conceput acest proiect sunt oameni care nu știu bine legea și nici nu stăpânesc anumite concepte de bază.

S-au spus multe minciuni, continuă să se spună multe minciuni, este evident că și prin participarea la acțiuni politice ale PSD, unii sindicaliști nu realizează faptul că trebuie să iasă din logica de campanie și să-si reprezinte oamenii”, a conchis liderul liberal.

 

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.