Deputatul Vîlceanu, vizită la Mătăsari: E INCREDIBIL. Oameni, TRIMIȘI să facă singuri CERERI DE DEMOLARE


Dan Vîlceanu a povestit, vineri, într-o conferință de presă, că mai mulți cetățeni din comuna Mătăsari au venit la el în audiență pentru a-i prezenta o problemă legată de exproprieri.

Deputatul PNL a dezvăluit că o parte din oamenii cu care a vorbit nu știau că au sume consemnate la CEC pe numele lor pentru suprafețele de teren care au fost expropriate. În plus, a aflat că alții nu au fost prinși nici măcar în cele două hotărâri de guvern pentru Carierele Jilț Nord și Sud, deși dețineau adeverințe de la primărie că au teren în culoarul de expropriere. Dan Vîlceanu a mers, vineri dimineață, la Primăria Mătăsari, unde s-a întâlnit cu circa 20 de oameni pentru a cere autorităților locale să le reconstituie dreptul de proprietate pe alt amplasament. „Acestor oameni le-a fost confiscat terenul ca pe vremea lui Ceaușescu”, acuză deputatul PNL. Dan Vîlceanu a aflat că, în schimb, în hotărârile de guvern au fost prinși cetățeni care nu au proprietăți în culoarul de expropriere, dar vor primi bani. În plus, a mai descoperit o problemă. Susține că, în acest moment, Complexul Energetic Oltenia este proprietar inclusiv pe terenurile de sub casele oamenilor, iar imobilele aparțin în continuare cetățenilor. “Este incredibil. Au fost trimiși la primărie să facă singuri cerere de demolare. Unii dintre ei s-au trezit cu Poliția la poartă ”, a mai dezvăluit deputatul. Dan Vîlceanu a mai acuzat că hotărârile de guvern privind exproprierile la Carierele Jilț Nord și Sud au fost făcute execrabil. Deputatul critică modul în care au fost stabilite sumele pe metrul pătrat de teren. „Oamenii sunt disperați că nu vor mai primi nimic, că nu vor mai putea dovedi că au avut păduri în proprietate. Singura variantă e să dea statul în judecată”, a mai spus liderul PNL Gorj.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Un comentariu

  1. Si pentru Varianta Ocolitoare e la fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.