Deschiderea magazinelor mari și a mall-ului a revigorat piața imobiliară a închirierilor

blocuri-tg-jiu1

Venirea investitorilor mari în Târgu-Jiu, precum Carrefour, Dedeman, grupul NEPI sau Praktiker a contribuit la revigorarea pieței imobiliare din Gorj, în ceea ce privește închirierile de apartamente și garsoniere.

La scurt timp după ce investitorii mai sus amintiți au anunțat că deschid magazine în municipiul Târgu-Jiu, firmele de construcție care s-au ocupat de ridicarea sediilor și amenajarea lor au început să-și caute garsoniere și apartamente de închiriat pentru angajați. Astfel, în vara aceasta, grație venirii acestora piața imobiliară a închirierilor s-a revigorat. Potrivit lui Ruben Drăghici, de la Agenția imobiliară Domina, prețul de închiriere al unei garsoniere pornește de la 150 de euro, iar cel al unui apartament de la 200/250 de euro, în funcție de zonă. „În ceea ce privește închirierile, stăm mai bine, căci, de când au venit în oraș cei de la firmele Dedeman, Praktiker, fondul de investiții NEPI, au crescut cererile pentru apartamentele și garsonierele de închiriat. Din toamnă, vin elevii și studenții care au nevoie de chirie. Din acest punct de vedere, adică al închirierilor, stăm bine. De asemenea, cei care închiriază sunt sportivii – baschet, fotbal, handbal. Nu au locuințe aici, în județ, și stau în chirie. Cluburile sportive sunt clienți vechi. Chiria la o garsonieră pornește de la 150 de euro pe lună, iar la un apartament – de la 200/250 de euro, totul depinde de camere, de zona în care este situat”, a mai spus Ruben Drăghici.

Trend ascendent

Chiriile cerute de proprietarii de apartamente din marile orașe ale țării au consemnat, în primele șase luni ale anului 2014, o evoluție predominant ascendentă comparativ cu 31 decembrie 2013, conform unei analize a site-ului Imobiliare.ro. În Timișoara, chiria cerută pentru o garsonieră se ridica, în iunie 2014, la 189 euro/lună, față de 185 euro/lună, în decembrie 2013. Prețurile cerute pentru chiriile apartamentelor cu două și trei camere au cunoscut un avans semnificativ în perioada menționată, de la 259 la 291 euro/lună și, respectiv, de la 305 la 325 euro/lună. În Constanța, au fost consemnate majorări ale chiriilor la toate categoriile de apartamente analizate. Prețul mediu cerut a ajuns la 174 euro/lună (față de 171 euro/lună) pentru o garsonieră, la 263 euro/lună (de la 250 euro/lună) pentru o locuință cu două camere și la 348 euro/lună (față de 310 euro/lună) pentru o locuință tricamerală.

loading...
Loading...

Citește și

CANDIDEAZĂ la ȘEFIA CJ? Ce spune LIDERUL PNL Gorj

Dan Vîlceanu anunță că nu-și dorește funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, deși se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.