DESCINDERI DIICOT în CEO. Cum REACȚIONEAZĂ Boza!


Procurorii au venit, vineri, la Cariera Roșia, pentru a verifica un contract de achiziții încheiat cu o firmă din Craiova. Poliția din Rovinari face cercetări în ceea ce privește transportul minerilor în cariere.

Oamenii legi fac, în această perioadă, mai multe cercetări în carierele din CE Oltenia. Procurorii DIICOT vor să afle ceva legat de anumite invenții făcute de-a lungul timpului în unitățile miniere. Pe de altă parte, polițiștii din Rovinari vor să descopere cum de minerii au fost transportați timp de trei ani cu mașini NATO, care aveau RCA-uri false. Managerul Sorin Boza spune că administrația CE Oltenia nu mai poate verifica din anul 2014 dacă mașinile au sau nu RCA. „Am fost informat de șeful de carieră că un angajat al DIICOT-ului a fost într-un control. Din ceea ce am înțeles de la dumnealui, nu a venit cu o solicitare suplimentară la companie să punem la dispoziție documente. Am înțeles că este vorba despre un dosar mai vechi, de vreo 3-4 ani și a fost doar o audiere a unui personaj care este implicat în acest dosar. Companiei nu i s-a solicitat nimic. Nu e vorba despre verificarea RCA-urilor mașinilor. Acela este un alt dosar, care este cercetat de către poliția Rovinari, nu de către DIICOT. Este un dosar pe rol, se verifică doar asigurările începând cu anul 2014. Nu mi-au dat informația despre câte mașini sunt verificate, nici nu am cerut asta. Am înțeles că este încă în analiză acest dosar și este doar o firmă verificată. Procedura nu prevede ca noi să solicităm în momentul depunerii dosarului actele cu asigurările. Acest lucru a fost solicitat până în anul 2014, după aceea nu s-a mai solicitat. Însă vă spun, ce-mi spunea și cel care era din partea comisiei, că era foarte greu de identificat dacă o asigurare este falsă sau nu. Nu știu dacă un simplu angajat al complexului putea să-și dea seama”, a declarat Boza.

Nu s-au ridicat DOCUMENTE de la Roșia

Șeful interimar al Carierei Roșia susține că descinderile DIICOT au legătură cu anumiți inventatori din CE Oltenia. Ion Mogoș spune că procurorii au cerut să vadă un contract de achiziții cu o firmă din Craiova, însă nu au ridicat niciun document de la unitatea minieră. “E un contract de achiziții echipamente. E vorba de o haldă și undeva sunt implicații și unii inventatori. Nu am cunoștințe să vă spun cine sunt aceștia. Nu s-a ridicat niciun document. S-au purtat doar discuții, nu s-a luat nicio declarație, nu a fost nicio investigație”, a precizat directorul de la Roșia.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.