Descoperire tulburătoare în Groapa Marianelor! Cercetătorii sunt îngrijoraţi


Ultimele cercetări făcute în adâncul oceanelor îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Newcastle a cercetat mici crustacee care trăiesc în cele mai adânci locuri din lume – Groapa Marianelor din Oceanul Pacific şi Groapa Kermadec de lângă Noua Zeelandă.

Ambele regiuni au o adâncime de peste 10 km şi se afla la o distanţă de 7.000 km una de cealaltă. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit în ambele gropi o cantitate alarmantă de chimicale toxice interzise, scrie Business Insider.

Practic, aici nivelul de poluare este la fel de mare ca în cele mai toxice zone de pe glob. PCB, o substanţă interzisă în anii 1970 pentru că provoacă forme de cancer, a contaminat crustaceele din Groapă Marianelor.

Cercetătorii au găsit în corpul micilor animale o cantitate de toxine de 50 de ori mai mare ca în crabii din Raul Liaohe, considerat cel mai poluat din China.

Anul trecut, cercetătorii de la NOAA au găsit în Groapa Marianelor cutii de bere, pungi de plastic şi conserve.

Prezenţa toxinelor în micile crustacee este dovada că animalele mai mari, cu sunt delfinii şi balenele, sunt primele contaminate cu aceste chimicale. Când mor, ele ajung pe fundul oceanului, unde sunt devorate de crustacee, care devin la rândul lor contaminate.

sursa: yoda.ro

loading...
Loading...

Citește și

Epava crucișătorului german Scharnhorst, descoperită pe fundul Atlanticului

Epava crucișătorului de linie Scharnhorst, unul dintre cele mai temute vase de luptă germane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: