Desființarea Departamentului Inspectorilor Sociali din CEO, cerută la Ministerul Energiei! Boza, prezent la discuții


Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, și subsecretarul de stat pe Dialog Social, i-au primit vineri la sediul acestei instituții din capitală pe reprezentantul Federației Energetica, Lucian Gal, pe vicepreședintele Federației Energetica, Paul Constantinescu, dar și pe liderul de sindicat de la Lupoaia, Nicu Bunoaica. Întâlnirea a fost cerută de sindicatul din CEO, cei trei dorind să discute cu oficialii Ministerului Energiei pe tema problemelor din CEO, pe tema raportului administrației cu acest sindicat, dar și cu restul sindicatelor din companiei. În acest context, s-a militat pentru desființarea Departamentului Inspectorilor Sociali din care fac parte numeroși lideri ai sindicatelor majoritare din companie. La discuții a apărut inopinat și președintele Directoratului CEO, Sorin Boza.

Cei trei reprezentanți ai Federației Energetica, una dintre cele patru din CE Oltenia, au avut o discuție cu reprezentanții Ministerului Energiei pe teme importante care privesc atât compania, cât și salariații și sindicatele din această structură federală. S-a punctat aici pe discriminarea existentă între sindicatele mari și cele mici din CEO, aici vorbindu-se de zilele sindicale acceptate sindicatelor doar cu 200 de membri, dar și despre lipsa dialogului dintre administrație și aceste sindicate.

Lui Vișan i s-au pus la dispoziție nenumărate adrese făcute de sindicatul din Motru către conducerea companiei privind dialogul social, programul de lucru la unitatea din Lupoaia care este încă o problemă de sărbători, greva spontană și procesul intentat sindicatului condus de Bunoaica.
S-a mai discutat despre majorarea salariilor cu 100% și despre acordarea voucerelor de vacanță pentru personalul companiei. S-au făcut, de asemenea, comparații cu personalul din sistemul bugetar, spunându-se în acest cadru oficial că minerii au ajuns să fie mai prost plătiți decât o femeie de serviciu de la o primărie.
Boza a recunoscut, în cadrul discuțiilor, că salariile din CEO sunt mici în comparație cu ale bugetarilor, dar și faptul că aceste diferențe au provocat frustrări în rândul personalului companiei.

Inspectorii rămân!

S-a cerut, de altfel, și aici, desființarea structurii în care se află numeroși lideri sindicali din CEO, organism în care personalul nu are fișa postului, personalul apărând interesele angajatorului nu pe cele ale angajaților. Șeful Directoratului a motivat însă că nu poate desființa acest departament deoarece se află în organigramă, deși cu câteva luni în urmă a promis, public, contrariul. Mai mult, la marșul minerilor din martie, Boza le-a promis și și-a dat chiar cuvântul de onoare în fața protestatarilor că va desființa acest departament. Pe parcurs, promisiunile au fost nu doar uitate, ci ignorate total.
Reprezentanții Federației au cerut apoi ca administrația CEO să comunice în scris decizia luată în legătură cu inspectorii sociali. Boza nu a oferit un răspuns pozitiv în acest sens.

Concursurile pentru pile, blamate!

S-a mai discutat aici și despre numirile în funcții de conducere prin decizie, fără examen, a clientelei politice și sindicale, fapt care a adus în CEO persoane slab pregătite profesional. S-a cerut în fața lui Vișan anularea tuturor numirilor respective și susținerea examenelor pe posturi corect și echitabil.

loading...
Loading...

Citește și

DRAMA MICUȚEI SORINA, fetița de numai 8 ani, luată de la familia care a crescut-o și dată spre adopție în SUA, a scos în stradă peste 300 de persoane! Autoritățile statului, IMPASIBILE!

Peste 300 de persoane au protestat, duminică, la Baia de Aramă, empatizând cu familia Șărămăt, …

3 comentarii

  1. Sindicatul Speranta

    Foarte bine! La munca!
    Ar trebui sa o ceara toti angajatii!
    Sa se initieze un referendum sa se vada ce parere au de sociali.

  2. Nu- si taie domnul manager creanga de sub picooare. Simpatiile si intelegerile cu domnii inspectori le asogura continuitate, liniste si bunastare! Prostimea la munca in cariere si termocentrale!

  3. Stau și mă întreb, Bunoaica ăsta are creier în cap, sau datorită radiatiilor de la aparatul de sudură i-a afectat ambele capete. Oricum, gândește ca un cap de ..lă. Constantinescu, și tu te-ai molipsit? Și tu gândești că și Nicolae? Reveniti-vă băieți, că râde cel putin 13000 de oameni de voi. Locurile, nu ai și tu prieteni, colegi, soție, copii, care să-ți spună să te oprești, că ești de tot kktu. Trebuie să fii chiar dus cu capul să îl ai pe ăsta lider de sindicat. Oricum, nu munceste mai mult decât un inspector social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: