„Despre istoria tăcută a jertfei eroilor vorbesc mormintele și crucile lor!”


Avem deosebita onoare să vă invităm, duminică, 17 noiembrie 2019, ora 14.00, la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 101 ani de la inaugurarea Cimitirului de Onoare de la Târgu Jiu, necropolă în care își dorm somnul de veci eroi români, germani, austrieci, unguri și ruși, căzuți la datorie în Gorjul generalului Ioan Culcer.

Participă la manifestare: Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, Cercetașii României – Filiala „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, Asociația „Detecții Gorj”, Asociația „Tradiții Ostășești”, Grupul Civic Național pentru Cinstirea Eroilor, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Gorj și Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Gorj.
Vor fi prezenți la eveniment peste 50 de cercetași târgujieni, invitatul de onoare al acestora fiind domnul Constantin Murgoci, strănepotul savantului Gheorghe Munteanu-Murgoci, de numele căruia se leagă înființarea primelor grupuri de cercetași din România, în anul 1913. Garda istorică a Asociației „Tradiții Ostășești” va prezenta onorul eroilor care își dorm somnul de veci în glia Gorjului, iar Asociația „Detecții Gorj” va prezenta o expoziție cu piese militare din timpul Primului Război Mondial, descoperite cu ajutorul detectoarelor de metale.

prof. Andrei Popete Pătrașcu,
Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”

loading...
Loading...

Citește și

Petrecerea prețurilor tăiate la Shopping City Târgu Jiu

Târgu Jiu 16 ianuarie 2020 – Shopping City Târgu Jiu deschide sezonul reducerilor cu un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.