Destine paralele: preşedinţii americani Abraham Lincoln şi John Kennedy

Asasinarea în condiţii asemănătoare a preşedinţilor USA Abraham Lincoln şi John Kennedy a reprezentat doar ultima verigă a unui ciclu incredibil de paralelisme ale destinelor celor doi mari oameni de stat americani. Să fie doar simple coincidenţe?

Diferența de 100 de ani

• Lincoln a fost ales ca deputat în Congres în anul 1846, Kennedy exact cu 100 de ani mai târziu, în anul 1946.
• Lincoln a devenit preşedinte în anul 1860, Kennedy – în anul 1960.
• Asasinul lui Lincoln, John Wilkes Booth, s-a născut în anul 1839; asasinul lui Kennedy, Lee Harvey Oswald, în anul 1939.
• Atât Booth, cât şi Oswald, erau originari din sudul USA; ambii au murit înainte de a fi judecaţi.
• Booth l-a omorât pe Lincoln într-un teatru, după care s-a ascuns într-un depozit; Oswald l-a ucis pe Kennedy dintr-un depozit, după care s-a refugiat într-un cinematograf.
• Ambii preşedinţi au declarat în ziua asasinării lor că au presimţirea că li se va întâmpla ceva tragic.
• Lincoln a avut o secretară cu numele de Kennedy, care l-a sfătuit pe Lincoln să nu meargă în acea seară la Teatrul din Washington; Kennedy a avut o secretară cu numele Lincoln, care l-a sfătuit pe Kennedy să nu meargă la Dallas.
• Ambii au fost ucişi în prezenţa soțiilor.
• Ambii au fost împuşcaţi în ceafă.
• Ambele asasinate au avut loc într-o zi de vineri.

Alte coincidențe uimitoare

• Lincoln a fost asasinat în Teatrul Ford, Kennedy într-o limuzină de tip Ford-Lincoln.
• Funcţia de preşedinte a fost preluată de oameni politici originari din sudul USA, ambii cu numele de Johnson: Andrew Johnson (născut în 1808) şi Lyndon Johnson (născut în 1908).
• Ambele soţii ale celor doi preşedinţi au pierdut câte un copil cât au stat la Casa Albă.
• Cu o săptămână înainte de a fi asasinat, Lincoln era în vacanţă în Monroe, Maryland, iar Kennedy, cu o săptămână înainte de asasinat, era în vacanţă cu Marilyn Monroe.

Coincidenţă sau nu?

Adevărul şi realitatea sunt probabil în obscuritate. Este posibil ca lumea noastră să fie dirijată de forţe mai presus de înţelegerea noastră! La data de 15 aprilie 1995, televiziunea germană a transmis o emisiune foarte interesantă despre împrejurările neobişnuite în care s-a născut preşedintele american Abraham Lincoln. Părinţii locuiau singuri, într-o mică fermă izolată, mama fiind deja în aşteptarea primului copil. La apariţia primelor dureri ale naşterii, soţul a rugat pe un vecin să cheme de urgenţă un medic sau pe moaşa din proxima localitate. Vecinul s-a dus, dar a adus vestea că nu i-a găsit pe niciunul acasă, ambii fiind chemaţi la intervenţii în altă parte, urmând să se reîntoarcă abia după câteva zile. Cu câteva minute înainte de naştere, a intrat în casă o femeie care s-a prezentat drept a fi moaşa din localitatea învecinată, ajutând apoi la venirea cu bine pe lume a fiului lor. A doua zi, înainte de plecare, tatăl copilului a întrebat moaşa ce-i datorează. „Am o singură rugăminte” – a răspuns aceasta – „daţi-i numele de Abraham”, după care a părăsit casa.

Moartea moașei

La câteva secunde după ce moaşa a plecat, tatăl a ieşit şi el din casă, dorind s-o însoţească pe drumul singuratic de la ferma până spre localitatea învecinată de unde venea, dar, spre marea lui uimire, n-a mai văzut pe nimeni: moaşa dispăruse. Nedumerit, a revenit în casă. Nu peste mult timp, perechea Lincoln a fost vizitată de către preotul satului, căruia i-au relatat despre norocul de necrezut avut cu moaşa satului, sosită, ca prin minune, tocmai la momentul oportun. Nu mică le-a fost uimirea când preotul, surprins, le-a spus că moaşa cu acel nume era moartă deja la data naşterii copilului, decedând la răsturnarea căruţei în care se afla, pe un drum de ţară!

www.efemeride.ro

loading...
Loading...

Citește și

Venus de Piatra Neamț – Cea mai veche sculptură din piatră descoperită în România

Cea mai veche statuetă de tip Venus descoperită în România a fost expusă recent la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.