sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:05

DETALII ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE! Ce au descoperit despre STRIGOIUL de la Dănești. „Iau și fata cu mine!” Intră să o vezi pe fata POSEDATĂ!

fata2

• Ce spune tânăra despre povestea sa HORROR

La Dănești, localnicii par speriați de povestea babei Sofia care se întoarce din morți în fiecare noapte, intră în corpul unei fete de 15 ani și vorbește cu rudele prin intermediul acesteia. O bătrână din sat, despre care toți știu că se ocupă cu vrăji, i-ar fi avertizat că nu e bine să discute subiectul, așa că mulți intră în curte și zăvorăsc poarta în momentul în care cineva pomenește de povestea cu strigoi. 

cruce2
„Se contorsiona și vorbea cu o voce ca de om matur”

Baba Sofia avea 76 de ani și a murit în Săptămâna Neagră, pe 26 aprilie, în acest an. Puținii localnici care îndrăznesc să ofere detalii despre acest subiect spun că, în zilele cât bătrâna era încă pe năsălie, rudele au găsit prin lucrurile sale câteva păpuși confecționate din cârpe ce aveau multe ace înfipte în ele, semn că bătrâna se ocupa cu vrăji.
La mai puțin de patru luni de la deces, pare că baba Sofia nu și-a găsit liniștea pe lumea cealaltă și a decis să revină printre oameni.
De mai bine de trei săptămâni, unei fete în vârstă de 15 ani, nepoată a bătrânei decedate și vecină cu aceasta, i se întâmplă lucruri ciudate, după fiecare miez de noapte: tinerei i se modifică vocea precum cea a babei Sofia și corpul său ia unele din trăsăturile moartei, iar aceasta vorbește cu rudele, prin intermediul fetei, până spre ora 4 dimineața, sau cum bătrânii, ”până cântă cocoșii”.
După două săptămâni de chinuri și spaimă, bunicul fetei a anunțat autoritățile locale și de atunci toată comunitatea vorbește de drama cu accente horror a tinerei și a familiei acesteia.
Cei care o cunosc pe fată spun că pe timpul zilei este un copil normal, însă, cum vine noaptea, aceasta se transformă și ceea ce se întâmplă parcă e desprins din filmele de groază.
Casa fetei a devenit de o săptămână loc de pelerinaj, unii au mers acolo pentru a-i consola pe cei din familie, iar cei mai mulți, sceptici de fel, pentru a vedea cu ochii lor și a se convinge despre ce vorbește lumea.
Cei care au asistat și numai câteva minute la scenele incredibile, povestesc înspăimântați despre ce se întâmplă noaptea cu fata. ”Era după 12 noaptea. Fata era întinsă pe pat, cu mâinile strâmbe. Avea niște mişcări neobişnuite, se contorsiona și vorbea cu o voce ca de om matur. Nu mi-a venit să cred”, declară unul din martorii oculari.

Strigoiul a tăiat aripile găinilor

fata1Acesta spune că cei din familie i-au povestit întâmplări din nopțile precedente cum fata vorbea cu vocea babei Sofia: ”Știți că nora mea e cam puturoasă și eu fac curat prin pod”. În acel moment, printre scândurile podului de la un hol a început să cadă talaș și se auzea ca și cum cineva ar mătura podul.
Altădată, fata, cu vocea moartei a zis că a lovit-o o găină, așa că le-a tăiat aripile și când au verificat cei din familie toate găinile aveau penele de la aripi tăiate, lucruri pe care fata nu avea cum să le facă fiind întinsă în pat.
Același martor susține că familia fetei i-a povestit că pusese la cale, împreună cu soțul decedatei să meargă la mormântul acesteia și să pună un cal să sară peste acesta, întrucât, conform legendei din popor, dacă cel mort s-a transformat în strigoi, calul o să se sperie și nu va sări peste mormânt, însă prin intermediul fetei, baba Sofia l-a avertizat pe soț să nu se ducă cu calul la mormântul ei că poate se sperie calul și îl va lovi.

Primarul Rusu: Diavolul există!

Chiar și primarul de la Dănești, Emilian Rusu, confirmă povestea. Fost preot, primarul spune că a fost și el într-o seară la casa familiei, împreună cu fiul său, preot în satul în care locuiește tânăra posedată. ”Am fost într-o seară acolo cu fiul meu care e preot. Când am ajuns fata țipa, a vrut să vorbească cu ea și n-a fost chip să poată vorbi cu ea. Timp de o oră i-a citit și în tot acest timp s-a liniștit, a dormit. Apoi s-a ridicat pe marginea patului, am vorbit și după ce am plecat noi a început din nou… De fapt a și spus că după ce o să plecăm noi iar vine. Cel puțin așa susțin, că vorbește prin glasul mătușii care a murit”, a afirmat Rusu.
Primarul Emilian Rusu e impresionat de drama prin care trece fata și familia acesteia, iar ca preot acesta are o teorie înfiorătoare. ”Au fost și la spital cu ea de două ori și au dat-o acasă pentru că au zis că nu e pentru ei pentru că ziua nu se întâmplă nimic, doar între 11 noaptea și 4 dimineața. Pe la 11 și ceva odată începe: uite că vine, iar vine și vorbește prin glasul bătrânei. La bunici nu le mai zice tataie și mamaie, le zice cumnate și cumnată. E o dramă pentru fetiță, dar și pentru familie. Nopți întregi nu dorm, stau lângă ea. Ca preot pot spune că așa cum există puterea binelui, există și puterea răului. Diavolul există!”, a declarat primarul.

Procurorii analizează cererea de exhumare a babei Sofia

Zilele trecute cei din familie au fost cu fata la mănăstire și la un preot la Polovragi, după ce cu două-trei zile în urmă un sobor de cinci preoți ținuseră o slujbă chiar în casa bântuită, însă baba Sofia nu s-a dat dusă ci a revenit în fiecare seară.
Sensibilizat de ceea ce i se întâmplă fetiței, fiul moartei a cerut Parchetului să-i aprobe deshumarea mamei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu au confirmat, oficial, că a primit o solicitare în acest sens și o analizează. Cert este că șansele ca baba Sofia să fie exhumată sunt destul de mici pentru că nu există un fundament legal ca procurorii să poată argumenta o soluție favorabilă. Mai exact, magistrații nu pot invoca prezența unui strigoi în motivarea unei decizii, cu toate că polițiștii de la Dănești au întocmit un referat în care explică schimbarea de comportament al fetiței la miezul nopții.
Paradoxal, baba Sofia a aflat de intențiile celor din familie și ar fi avertizat, într-una din seri, cu ce e mai rău: ”Știu ce vreți să faceți. Eu o să plec, dar iau și fata cu mine”.

A distribuit pe Facebook o știre despre povestea ei horror

comentariu1

Fata posedată e o adolescentă care astăzi ar trebui să pășească pentru prima dată pe poarta liceului. Anul trecut a terminat un gimnaziu din Tg-Jiu și a ales un liceu tot din oraș.
Prima reacție publică a fetei la tot ce i se întâmplă, în condițiile în care familia a refuzat vehement ca presa să facă publică povestea, a venit pe facebook.
Ea a distribuit o știre, difuzată de un post național de televiziune, despre cazul său și a comentat la două postări care tratau total diferit problema. La prima postare, în care situația ei era prezentată ironic, comentariul fetei lasă loc la interpretări:”Mda”. Adică n-ar fi chiar așa. În schimb, la cea de-a doua postare chiar ea comentează ironic și ilustrează un râs cu lacrimi, după ce o prietenă spune că îi va bântui pe cei de la emisiunea de știri: ”Clar”. Apropiați ai fetei spun că ea nu-și amintește nimic din ce se întâmplă noaptea și asta e explicația comentariilor.

Adrian Georgescu

loading...
Loading...

Citește și

Șoferiță rănită, după ce s-a răsturnat cu mașina la Câmpu Mare

O mașină condusă de o femeie de 33 de ani, din orașul Novaci, s-a răsturnat, …

4 comentarii

  1. Vrem sa vedem o filmare!!

  2. Ce trist…, mă mir cum uni oameni pot face haz pe o astfel de tragedie, probabil nu se gandesc ce fel de viata mai poate avea biata fata. Intradevar raul exista.

  3. e grava treaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: