Deținuții, susținuți să își găsească un loc de muncă

IMG_1445

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice desfășoară pentru al treilea an consecutiv proiectul ,,Viața după gratii”, un proiect care se adresează persoanelor lipsite de libertate care doresc să se califice profesional în timpul ispășirii pedepsei. Valoarea acestui proiect este de 16 milioane de lei și este finanțat de către Uniunea Europeană.

Obiectivul general al proiectului „Viața după gratii” este acela de a facilita accesul la o formă de calificare și reintegrarea socială a persoanelor privative de libertate. Reintegrarea pe piața muncii a persoanelor care părăsesc penitenciarele și centrele de reeducare oferă acestui grup vulnerabil mijloace financiare și șansa de a-și reface viața.
Prin acest proiect au loc cursuri de calificare pentru 1.500 de deținuți din întreaga țară în domeniul frizeriei, finisajelor în construcții, tâmplăriei, instalațiilor tehnico-sanitare și de gaze, tipografiei, în domeniul prelucrării produselor semifabricate din lemn, în domeniul culturii plantelor și în domeniul creșterii animalelor. În prezent, un număr de 27 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu sunt înscrise la cursuri. ,,În cadrul acestui proiect, în acest moment, în Penitenciarul Târgu Jiu se desfășoară un curs de calificare în care sunt cuprinse 27 de persoane private de libertate. De asemenea, pregătim un al doilea curs de calificare. În acest moment, persoanele înscrise la acest curs se califică în domeniul construcțiilor, următorul grup se va califica în meseria de lucrător în domeniul creșterii animalelor”, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.
Conform unui studiu realizat în cadrul proiectului, după terminarea pedepsei, 15% dintre deținuți vor căuta să se angajeze la primul lor loc de muncă, în timp ce 19% dintre ei se vor întoarce la vechiul loc de muncă.
loading...
Loading...

Citește și

Peștișani. Fuiorea, CONVINS că-l ÎNVIGE pe Pigui în alegerile locale

Fostul viceprimar al comunei Peștișani candidează din nou la primărie, de data aceasta, din partea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.