DEZASTRUL lăsat în urmă de Pasti: 30.000 de lei IMPUTAȚI fostului director! Mașina consilierului „a ars”12.000 de lei!


Managementul lui Toader Pasti Cristian la conducerea Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu a fost unul dezastruos, dacă luăm în calcul simpla dispoziție a ANAF-Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova din 1 septembrie 2017 care a cerut tragerea la răspundere a fostului director, căruia i se impută, acum, în instanță, aproape 30.000 de lei. De altfel, Comisia de Audit stabilită de șeful direct al lui Pasti, președintele Consiliului Județean Gorj, nu l-a menajat deloc pe fostul director, raportul emis de acest organism obligând AGA Parcului Industrial să exercite, recent, acțiuni de tragere la răspundere juridică a fostului manager.

Toader Pasti Cristian a fugit de la comanda Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu în vara acestui an, motivând, public, o oarecare stare de incompatibilitate care îl pândea la colț, lucru neadevărat de altfel, aceasta fiind simplu consilier municipal. Deși s-a plâns continuu, atât în 2014, 2015, 2016 că pleacă din fruntea Parcului, motivând lucruri aberante, de genul lipsei investitorilor, Pasti a rămas pe loc până în vara acestui an când ,,a rupt ușa” și a părăsit funcția, punându-se pentru scurt timp la dispoziția PSD. Nimeni nu a realizat însă că Pasti, plictisit, fugea fără remușcări, de fapt, de Parcul Industrial, locul pe care l-a devalizat, în interes propriu.

Pupincurismul l-a promovat

Pasti nu a fost lăsat însă mult pe dreapta, iar după o campanie electorală pentru parțialele din municipiu în care și-a făcut colegii de partid, public, ,,pupincuriști”, fostul director care a fugit de Parcul Industrial deoarece știa ce găuri a lăsat în urmă, a fost promovat consilier la CJ Gorj. Amuzant este că, din funcția respectivă, Pasti se vede pregătit, managemente vorbind, acum, chiar și să conducă Primăria Târgu-Jiu în calitate de administrator public, asta deși încearcă de fiecare dată să spună public altceva dar să sugereze asta.
În realitate, Toader Pasti Cristian este însă praf la capitolul conducere. La Parcul Industrial Bumbești-Jiu nu a făcut nimic notabil, dovadă că Dispoziția ANAF, din 1 septembrie, transmisă CJ Gorj, arată negru pe alb că respectivul doar și-a bătut joc de structura în cauză dar și de banii publici.

 

18.000 de lei, creanțe nerecuperate!

În dispoziția respectivă se subliniază că Pasti, în calitate de director al Parcului Industrial Gorj SA, nu și-a dat deloc silința să recupereze creanțele unității de unde își lua lunar salariu. Parcul a acumulat astfel debite de 18.000 de lei pe care nu a făcut niciun efort să le colecteze, asta deși avea instrumente să facă asta. Suma respectivă i se impută acum personal, Parcul Industrial Gorj SA deschizându-i un prim proces fostului director la Judecătoria Târgu-Jiu, pe pretenții, unde i se cer tocmai cei 18.000 de lei. Dacă Parcul va câștiga procesul, Pasti va plăti din propriul buzunar suma, constatată deopotrivă și de Comisia de Audit a CJ Gorj, numită prin Dispoziția Președintelui CJ Gorj nr.861 din 18 septembrie 2017.
Raportul comisiei înaintat CJ Gorj pe 26 septembrie sublinia că Pasti trebuie să plătească pentru faptele sale, dar și că ANAF are dreptate în a cere tragerea la răspundere juridică a celui vinovat.

12.000 de lei, în rezervorul lui Pasti!

Cei 18.000 de lei nu sunt singurii care i se impută, în justiție, fostului director social-democrat Pasti, asta deoarece cele două organisme au relevat că aceasta trebuie să plătească încă 12.000 de lei pentru benzina decontată de respectivul. Mai exact, Pasti și-a pus la ,,dispoziția” unității mașina personală, pentru a putea deconta, în buzunarul propriu, jumătate din combustibilul folosit pentru autoturismul care îl ducea de acasă la serviciu și retur. Asta, deși nu zilnic, pentru că Pasti avea mai mereu treabă prin oraș, pe la CJ, pe la partid, sau pur și simplu pe la domiciliu, dar cu toate acestea banii pe combustibil și-i deconta tot timpul.
Pentru a îmbrăca procedura de stoarcere a banilor publici într-o formă legală, Pasti a realizat un contract de comodat în care își lăsa mașina personală la dispoziția societății. Cine își imaginează însă că salariații Parcului și-au pus vreodată dosurile în mașina actualului consilier municipal…

AGA nu pune batista pe țambal!

Al doilea dosar la Judecătoria Târgu-Jiu, pe pretenții, i s-au deschis astfel lui Pasti tot de către Parcul Industrial, totul în baza unei decizii luate de AGA în data de 4 octombrie 2017. În hotărârea AGA respectivă se precizează că unitatea îi va trage la răspundere prin exercitarea de acțiuni judiciare pe cei vinovați, în speță pe fostul director, în baza celor stabilite de ANAF și de Comisia de Cenzori a CJ Gorj.
Se mai subliniază acolo că, pentru celelalte măsuri, care nu sunt cauzatoare de prejudicii consemnate în Dispoziția ANAF, AGA va dispune acțiuni concrete pentru înlăturarea, corectarea și prevenirea acestora. Directorul general al Parcului Industrial din Bumbești-Jiu, Marian Pungan, a fost mandatat de AGA la începutul acestei luni să deschidă procesele respective, lucru pe care l-a și făcut, Pasti fiind pârât în dosarul nr.17370/318/2017 și în dosarul nr.17371/318/2017, ambele înregistrate pe 13 octombrie.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!

Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, …

Un comentariu

  1. Pacaliciule care esti ,,,,,,,,parca ieri te laudai ca te pricepi la administratie , ca experienta te recomanda pentru functia de administrator public bla , bla , bla. Un politruc comunist de doi bani care mananca spaga pe paine . Si rahat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: