DEZBATERE PUBLICĂ, ȘEFI din CEO, așteptați la Roșia de Amaradia


Proprietarii terenurilor din perimetrul Carierei Seciuri sunt chemați, astăzi, la ora 10:00, la sediul primăriei, la o discuție cu reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia pe tema reconstrucției ecologice a suprafețelor de teren afectate de minerit.

Scopul dezbaterii este identificarea celor mai bune soluţii privind reconstrucţia ecologică a terenurilor distruse de minerit, spune primarul comunei Roșia de Amaradia. Liviu Cotojman spune că șefii CEO au venit cu propunerea să achiziționeze toate terenurile oamenilor afectați de minerit la prețuri derizorii pentru a nu mai plăti uzufructul. Edilul nu a agreat această variantă. Cotojman susține că, miercuri, se va discuta pe marginea altor două soluții de reconstrucție a terenurilor care sunt luate în calcul, pentru acoperirea gropii rămase în perimetrul Seciuri, după exploatarea cărbunelui: transportarea de steril sau netezirea unui deal. Conform primarului, reconstrucția ecologică ar costa Complexul Energetic Oltenia 140 de miliarde de lei vechi. Liviu Cotojman susține că oamenii nu au primit de 3 ani banii pe uzufruct.

loading...
Loading...

Citește și

Feurdean susține astăzi la Camera Deputaților reducerea vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare în minerit și energie!

Ioan Feurdean, secretarul Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul Carierei Lupoaia, a fost delagat să reprezinte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.