DGASPC Gorj își extinde rețeaua de asistenți maternali profesioniști


DGASPC Gorj va angaja, în următorii cinci ani, nu mai puţin de 50 de asistenţi maternali profesionişti (AMP), câte zece persoane pe an. Asta, ca urmare a parteneriatului dintre Ministerul Muncii și şi Justiţiei Sociale cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din ţară privind utilizarea de fonduri europene pentru a extinde şi a profesionaliza actuala reţea de asistenţă maternală.

Prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, până la sfârșitul anului 2023, actuala reţea de asistenţă maternală va fi extinsă cu aproximativ 4000 de persoane şi 15.000 de asistenţi maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă.

Perioada de depunere a dosarelor pentru sesiunea de recrutare aferentă anului 2019 s-a finalizat, însriindu-se 31 de persoane. Acestea au fost evaluate în vederea stabilirii capacităţii de a oferi îngrijire potrivită copilului care necesită o măsură de protecţie, fiind avute în vedere mai multe aspecte, între care: condiţiile materiale, starea de sănătate (atât a solicitantului, cât şi a tuturor celor care locuiesc împreună cu acesta), aptitudini parentale, profilul moral. Trei solicitanți au renunțat la solicitările de a deveni AMP, iar 9 solicitanți nu au îndeplinit condițiile necesare pentru a deveni asistenți maternali profesioniști. În perioada 01-12 aprilie 2019 se va desfășura etapa pregătirii, la care participă cei 19 solicitanți rămași.
Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” vine în sprijinul dezvoltării şi profesionalizării actualei reţele de asistenţi maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opţiuni pentru asigurarea creşterii şi îngrijirii copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, autorităţile propunându-și să închidă toate centrele de plasament până la data de 1 ianuarie 2021.
Durata contractului este de 5 ani, valoarea lui pentru DGASPC Gorj fiind de 28.694.448,08 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean este de 2%, respectiv 573.895,08 lei. Prin intermediul acestui proiect se va dezvolta reţeaua de asistenţi maternali profesionişti de la nivelul DGASPC Gorj, derulându-se totodată și activităţi ce privesc dezvoltarea de instrumente, proceduri, mecanisme noi de formare profesională, îmbunătăţirea nivelului de competenţe al acestora.

loading...
Loading...

Citește și

Două candidate au trecut proba scrisă la concursul de la Spitalul Motru, organizat a treia oară! Sora medicului Bololoi nu a mai participat!

Bejinaru Nicoleta, cadidata care a fost picată de două ori pentru postul de asistent debutant …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: