miercuri , 26 februarie 2020 - 18:34

DIICOT confirmă: Copiii și bătrânii din trei centre ale DGASPC Gorj, „tratați” cu DROGURI!


Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Gorj al DIICOT, desfășoară o anchetă penală, după ce mai multor copii şi bătrâni instituționalizați în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj le-au fost administrate, fără reţete medicale și fără recomandarea medicilor specialiști, medicamente care conţin substanţe psihotrope.
Reprezentanții DIICOT au confirmat, oficial, ancheta în care se efectuează urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Zeci de bătrâni și copii cu dizabilități, aflați în centrele DGASPC Gorj, au fost tratați, pe parcursul anului 2016, cu diverse medicamente care conțineau substanțe psihotrope, fără să fie recomandate de un medic specialist. Potrivit unor surse, personalul medical le administra așa zișilor beneficiari o astfel de medicație pentru a-i liniști.
Organele judiciare au fost sesizate, pe 14 februarie 2017, de către fostul director al DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, în urma unei acțiuni de verificare a auditului intern al instituției cu privire la respectarea procedurii de administrare a medicamentelor la beneficiari și viza aspecte din anul anterior.
Există suspiciuni că la trei servicii sociale aflate sub autoritatea DGASPC Gorj, mai exact la Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița, Complexul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți Bîlteni și Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Tg-Jiu, beneficiarii, bătrâni și copii, diagnosticaţi cu afecţiuni cronice (epilepsie, monopareză, enuresis, întârziere mintală, afecțiuni psihice, etc.), au primit medicamente fără prescripţii medicale, eliberate de medici de familie sau de medici specialişti.

Cauza a fost preluată de DIICOT, iar în cursul anului trecut, ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO au solicitat mai multe documente de la DGASPC Gorj privind tratamentul beneficiarilor din cele trei centre ale instituției.
Reprezentanții DIICOT au confirmat faptul că ”pe rolul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală «in rem» pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”.
Potrivit Legii privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, oferirea drogurilor de risc, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.
Trebuie spus că, beneficiarii cazaţi în centrele sociale ale DGASPC beneficiază de medicamente gratuite, în baza unor prescripţii medicale, eliberate de medicul de familie sau de medicii specialişti, iar medicamentele trebuie păstrate la cabinetul medical, în pungi individualizate pentru fiecare beneficiar şi distribuite acestora, conform prescripţiei medicale, de către personalul medical de serviciu. În cazul medicamentelor psihotrope acestea trebuie păstrate și asigurate separat, sub cheie, și sunt administrate doar în urma recomandării unui medic specialist.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

4 comentarii

  1. La pușcărie cu toții….de la manager la psiholog și infirmiera

  2. Pai din 2017 si pana acum dc nu ati facut nimic?

  3. Ca sa nu se mai vorbeasca despre hotiile facute de catre Cotruna , respectiv achizitie si montare bazin apa potabila ca CIA Dobrita , Politia a deschis dosar penal , au audiat martori,au strins probe dar la ordin au inchis ochii, angajari pe ochi frumosi etc..romanul Cotruna si_a trimis aghiotantii chipurile pentru a verifica ce medicamente se administreaza beneficiiarilor (daca ar fi fost dupa el mai bine sa moara beneficiarii decat sa fie salvati.Rusine romanes!

  4. Rasu plansu;auditul trimis la centre pentru a face verificari cu privire la medicamentele psihotrope administrate beneficiarilor de catre personalul medical CU STUDII IN ACEST DOMENIU de romanul Cotruna se pricepe la toate(sunt policalificate fetele) probabil au facut medicina la UMF Polata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.