duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:28

DILEMĂ/Ce se va alege de CS Pandurii și de noul CSM?


Din câte se pare, autoritățile locale din Târgu Jiu vor avea de ales pe viitor, între noul CSM și CS Pandurii! Totuși, cea mai rezonabilă soluție, dacă se va ajunge la un mic ”război” între cele două entități sportive, ar fi varianta unei fuziuni. De ce nu ar putea să se numească noul club, CSM Pandurii Târgu Jiu?

Deși, pentru mulți, înființarea unui nou club sportiv ar trebui să constituie un motiv de bucurie, cum este cazul proaspătului CSM Târgu Jiu, iată că lucrurile nu stau chiar așa. Cel puțin după ce edilul-șef Marcel Romanescu a lansat informația conform căreia Guvernul României ar intenționa să descentralizeze activitățile sportive și cultural și prin urmare, municipalitatea ar putea fi obligată să preia, de la Ministerul Tineretului si Sportului, Clubul Sportiv Pandurii. “Lucrurile nu sunt clare în acest moment. Din punctul meu de vedere, va fi foarte greu să funcționăm cu două entități care au același scop. Decizia trebuie luată rapid”, era declarația de zilele trecute a lui Romanescu, care a mai precizat că o hotărâre în acest sens va fi luată după consultările cu viceprimarii Aurel Popescu și Adrian Tudor.

Dispută între Prunariu și Romanescu?

Din câte se știe, CS Pandurii este condus de o bună bucată de vreme de Mihai Prunariu, cel care a răspuns în ultimii ani de activitatea sportivă a sporturilor individuale din Târgu Jiu, prin secțiile de atletism, box, lupte, șamd., ramuri ce au adus rezultate notabile la nivel național și chiar internațional. Însă, după informația lansată de primarul Marcel Romanescu, conform căreia este posibilă păstrarea doar a uneia dintre cele două entități sportive care vor aparține de Consiliul Local, directorul CS Pandurii a intrat într-un război al declarațiilor cu edilul. Prunariu simte lezate interesele clubului Pandurii și propune renunțarea la noul proiect CSM! ”Nu s-a stabilit nimic exact. Sunt doar discuții, nu este un proiect definitivat și niciun termen clar. Până la finalul anului cred că Direcțiile Județene vor merge către Consiliul Județean și posibil clubul Pandurii către Consiliul Local. Din punctul meu de vedere, dacă acest lucru se va întâmpla, chiar nu mai văd oportun ca acest CSM să se mai înființeze. Pentru că vor fi două structuri care se vor ocupa, în cadrul aceleiași entități, de sport. Cred că ar fi bine să rămână o singură structură. Deocamdată, CSM-ul e doar pe hârtie, nu funcționează… și atunci de ce să nu iei ceva care este stabil, care funcționează deja și care are performanță, să pui în locul CSM-ului, iar după aceea, să îmbunătățești. Dacă mai vrei și alte ramuri sportive cum ar fi fotbal, handbal sau baschet, poți apoi prin hotărârea Consiliului Local să faci și aceste lucruri”, declară Mihai Prunariu. Acesta mai speră ca CS Pandurii, în cazul în care va trece în subordinea Consiliului Local, să fie finanțat de municipalitate la același nivel precum cel asigurat, acum, de Ministerul Tineretului și Sportului. Totuși, o parte dintre reprezentanții Primăriei, în ciuda propunerii lui Prunariu, au anunțat déjà că CSM nu va fi desființat, în situația în care Clubul Sportiv Pandurii va fi preluat de Consiliul Local Târgu-Jiu. În acest caz, singura variantă corectă și onorabilă ar fi o fuziune între CS Pandurii și CSM, iar noul club să poarte titulatura CSM Pandurii Târgu Jiu. Asta doar dacă interesele mai marilor locali, vor coincide…

Două persoane vor deja să fie șef la CSM

Deși abia înființat doar pe hârtie, CSM Târgu Jiu a stârnit deja interesul, cel puțin pentru posturi de conducere. Două persoane vor până în acest moment să ajungă la șefia noului Club Sportiv Municipal: Marius Vlaicu și Dan Marinescu. Fostul președinte al clubului de baschet Energia Rovinari se află în prezent la cârma Asociaţiei Judeţene de Baschet Gorj, iar Marinescu, este un fost cadru militar, actualmente om de afaceri. Dosarele pentru funcția de director la CSM se depun până pe 12 iunie. Proba scrisă va avea loc pe 25 iunie.

loading...
Loading...

Citește și

Pandurii a câştigat al doilea amical al iernii

După remiza cu Vulturii Fărcăseşti, scor 1-1, Pandurii Târgu Jiu a dispus, miercuri, cu 4-1, …

2 comentarii

  1. Lasa mai ca rezolva Bejinariu ala de a fost carator de geanta lui Stelescu la juniori la Pandurii , face ala cica praf cum se spune, ca el e agreat acolo si a bagat stambe lui Prunariu care era cel mai calificat sa faca ceva. E greu de inteles avand un Prunariu in Tg Jiu cum sa mai cauti altul, ce e asa de greu de adus Prunariu de la Pandurii la CSM? Oare l/a intrebat cineva daca vrea, ca de competent nu se mai pune problema ca a demonstrat?

    • ,,,,Prunariu care era cel mai calificat sa faca ceva.,,,,,??????? Cred ca te referi la betivaneala , ca altceva nu prea stie PrunaRiu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.