Din ce în ce mai mulți șomeri în Gorj

someri-tineri

În prezent rata șomajului la noi în județ este de 8,66%, mai mare decât în luna decembrie a anului trecut. De exemplu, la începutul acestei luni au fost concediați nouă angajați ai Grimex.

În județul Gorj există 12.529 de șomeri, dintre care peste 7.700 sunt neindemnizați. Așa că problema lipsei locurilor de muncă rămâne încă una fără rezolvare la nivelul județului Gorj. Din ce în ce mai mulți gorjeni spun că nu mai știu cum să își achite datoriile, ratele la bănci și facturile la utilități, după ce li se termină perioada de șomaj. „Am fost șomer șase luni, am 24 de ani și de două luni am ieșit din șomaj. Caut un loc de muncă și nu găsesc. Am lucrat la o firmă de construcții, dar acum nu mai găsesc nimic”, a spus Mădălin Popescu, din Dănciulești. Potrivit reprezentanților Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, categoriile cele mai afectate de șomaj, în rândul șomerilor indemnizați la nivelul județului Gorj, sunt: cea a persoanelor cu vârsta între 40-49 ani (1.652 persoane din totalul de 5.603 șomeri indemnizați erau înregistrați în luna decembrie a anului trecut, reprezentând un de 29.48%) și cea a persoanelor cu vârsta sub 25 ani, (1.382 persoane, ceea ce reprezintă 24.67% din totalul de 5.603 șomeri indemnizați). La șomerii neindemnizați, categoriile cele mai afectate de șomaj sunt cele cu vârsta cuprinsă între 40-49 ani, 1.783 persoane (27.77%), urmată de categoria 30-99 ani, 1.507 persoane (23.47%). „Caut un loc de muncă de câteva luni de zile, acum muncesc la pădure, adică tai lemn din pădurea mea și îl vând. Norocul este că locuiesc la țară și mai am animale de sacrificat prin gospodărie. Este greu cu banii. Am lucrat ca paznic, dar m-au concediat. Mi-am căutat pe la Rovinari un loc de muncă, dar nu am găsit nimic”, a spus Victor Mihai, din localitatea Vârț.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.