duminică , 23 februarie 2020 - 16:54

Din CLUBURILE târgujiene, într-un PUB din Anglia! Cum îşi clădeşte viitorul un ADOLESCENT din Gorj, doar cu CHITARA lui!


În urmă cu un an, a cântat în cluburile din Târgu Jiu. Piese rock şi folk, după ce a învăţat să cânte, aproape singur, la chitară şi cu un pic de ajutor din partea mamei sale, ce-i drept.

Este vorba despre Vlad Radu, un băiat de 17 ani, plecat împreună cu familia, în Anglia. Acum un an, Vlad cânta împreună cu prietenii, folkişti cu ştate vechi, în Piano şi Guitar Pub. Îndrumat de aceştia, Vlad a avut succes, mai ales printre tineri. În toamna anului trecut a plecat în Regatul Unit, împreună cu familia sa, gândind cu speranţă într-un viitor mai bun.
Îi lipsesc prietenii şi locurile dragi din Târgu Jiu. Departe de tot ce-i era cunoscut, Vlad, un autodidact, a exersat la chitară, a evoluat, a încercat să se autoperfecţioneze. A urmat cursurile unei şcoli din Londra, de perfecţionare a limbii engleze, urmând ca în toamnă să înceapă şcoala la West Thames College, instituţie de învăţământ care educă şi pregăteşte viitori muzicieni.

Invitat la evenimente

Vlad a fost invitat, în urmă cu câteva zile, să participe la un eveniment rock, moment care l-a bucurat şi emoţionat: „Voi merge în Derby, un oraş la trei ore de Londra, într-un pub numit Victoria Inn. Am fost invitat să cânt de un grup de tineri pasionaţi de muzică, artă şi care organizează astfel de întâlniri”, spune el. Familia nu-l va însoţi: „Voi merge… eu şi chitara mea. Am mari emoţii. Mi-aş fi dorit ca publicul să fie format din prietenii mei, cei cu care am cântat de atâtea ori, la Târgu Jiu. Îmi este dor de toţi…”.
Întrebat despre planurile sale de viitor, Vlad a mai spus: „Îmi doresc foarte mult să am o carieră muzicală, pentru ca ar fi cam singurul lucru bun pe care stiu să-l fac pană acum. După visele mele, în câţiva ani, mă văd în turneuri mondiale cu trupa mea..”, mărturiseşte băiatul.
Vlad Radu, despre cursurile de engleză: „M-am ataşat foarte tare de şcoala asta… şi de oamenii din ea. Nu mai am probleme cu engleza.. M-a ajutat foarte mult că a trebuit să vorbesc zilnic în această limbă, la şcoală”.

Primul public englez

Vlad va cânta, pentru prima oară, pe o scenă din Anglia: „Mă simt nerăbdător şi am emoţii…. Îmi e dor să cânt acasă pentru că acolo toţi cântau cu mine.. Au ajuns să mă cunoască. Aici nu mă ştie nimeni. Ar fi fost plăcut să-i fi avut acum pe cei cu care am mai cântat, Octavian Danacică şi Andrei Vede, de exemplu. Îi salut de aici, din Anglia ,şi sper să mai am ocazia să cântăm împreună”, a mai spus Vlad.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.