Din trader de energie, Surupăceanu se face „bursier”! Are nevoie de un milion de euro


După ce a renunțat, brusc, în 2016, la firma de trading și furnizare de energie electrică și gaze naturale Qia Energy din Târgu Jiu, fostă Qia Industrial, el cesionând toate părţile sociale surorii sale, Delia Georgiana Moianu, fostul politician Mugurel Surupăceanu s-a apucat de o altă afacere. Printr-o firmă controlată tot de el, acesta a obținut recent licență de administrare a piețelor centralizate de gaze naturale de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ceea ce înseamnă că are acum dreptul legal de a-și înființa o platformă de tranzacționare a gazelor similară cu cele deținute în prezent de Bursa Română de Mărfuri și OPCOM.

În luna martie, Humintrade SRL din Târgu-Jiu a solicitat Autorității Naţionale de Reglementare în Energie licenţă de tranzacţionare a gazelor. Aceasta a devenit astfel al treilea operator din domeniu, după OPCOM şi Bursa Română de Mărfuri. Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE, a făcut această dezvăluire în cadrul unei conferinţe pe teme energetice, fără să spună însă numele firmei ori persoana aflată în spatele ei, astfel: „avem un al treilea operator bursier de gaze care solicită licenţă, adică lucrurile la noi merg în sens invers faţă de cealaltă parte a Europei, poate asta îi îndeamnă pe cei din Parlamentul României să clarifice aceste aspecte foarte importante”.
Presa a aflat pe surse faptul că ar fi vorba de o societate cu răspundere limitată din Gorj. Firma respectivă este controlată însă de o alta, Euraida SRL, unde Mugurel Surupăceanu are 99% din părțile sociale, restul capitalului fiind în posesia soției sale, Bianca Aida Surupăceanu.
Humintrade SRL se ocupă cu comerțul cu produse fertilizante.

Firmă nouă, profit bun

Firma a fost înființată anul trecut, pe care l-a terminat cu un profit net de peste 2,5 milioane lei, dat fiind că cifra de afaceri înregistrată a fost de circa 2,7 milioane lei. Legislația în vigoare prevede că un operator de piețe centralizate de gaze naturale trebuie să mențină, pe durata de valabilitate a licenței, resurse financiare prin care să asigure desfășurarea activității de administrare a piețelor de cel puțin 1 milion de euro, din capitaluri proprii, linii de credit sau împrumuturi bancare.

loading...
Loading...

Citește și

Un inspector social din CEO crede că are gratis apă caldă și căldură pentru că e și LIDER SINDICAL! A fost dat în judecată repetat pentru neplata utilităților

[ads] Liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, crede că statutul său de șef peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.