Director din CEO, obligat de instanță să plătească despăgubiri patronilor unei crame din Mehedinți! Minerul-șef a dat din lac în podgorie


Directorul adjunct al Carierei Roșiuța, Nelu Enescu, fost candidat PNL în 2016 la Primăria Corcova, a fost obligat de Curtea de Apel Craiova, să plătească patronilor unei crame din Mehedinți despăgubiri în sumă de peste 60.000 de lei. Asta pentru că minerul șef și-a construit un lac de pește în apropierea podgoriei, afectând pânza freatică a VITICOLA Corcova SRL. Proprietarii cramei, un francez și un român, i-au cerut, în instanță lui Enescu să-și desființeze iazul de pe proprietate și să le plătească daune în valoare de 53.420 de euro. De altfel, la adresa lui Enescu s-au făcut mai multe reclamații în 2016, pe motiv că acesta ar fi folosit utilaje ale unei cariere miniere a CEO pentru a-și moderniza proprietatea, situată la zece kilometri de Motru.

În noiembrie 2014, VITICOLA Corcova, cramă deținută de Michel Roy și Șerban Dâmboviceanu în județul Mehedinți, îl acționează în judecată pe Nelu Enescu, pe atunci simplu inginer la UMC Husnicioara, și pe soția acestuia, solicitându-le, prin intermediul instanței, ,,desfiinţarea lacului construit nelegal, plata sumei de 236.116 lei (echivalentul a 53.420 EURO calculaţi la cursul BNR din 18.11.2014 – 1 EURO = 4,42 LEI)”. Procesul se judecă la Tribunalul Mehedinți, instanța de fond decizând însă în februarie 2015 să decline soluționarea cauzei la Secția I Civilă de la Tribunalul Mehedinți.

Procesul se reia în aprilie și durează până în decembrie 2016, an în vara căruia pârâtul Nelu Enescu decide să candideze din partea PNL la Primăria Corcova, localitate unde deține de altfel luciul de apă împricinat, de 1700 de mp, un teren intravilan de 2387 de mp, un teren agricol de 6000 de mp și două case de locuit primite drept moștenire. Enescu pierde scaunul de primar dar câștigă, în schimb, procesul pe fond, instanța, în ciuda unor repetate expertize, respingând acțiunea față de Nelu Enescu, scoțând-o din schemă și pe soția acestuia.

Reclamații de campanie! Partidul îl crește pe Neluțu

În acel an, mai ales pe perioada campaniei electorale, la locul de muncă al lui Enescu se fac, potrivit unor surse din CEO, mai multe reclamații legate de faptul că salariatul companiei ar fi folosit utilaje ale carierei unde lucra pentru a-și realiza iazul din Corcova și lucrările pe proprietatea din Mehedinți. Enescu nu numai că nu pățește nimic, ci este mutat de superiori la Roșiuța și pus chiar pe o funcție de conducere aici.
Dar să revenim la procesul încă nefinalizat, reclamanții ducând procesul la Curtea de Apel Craiova. Abia în mai 2017, procesul ajunge la primul termen de judecată la instanța din Craiova pe 15 iunie 2017 admite apelul cramei, obligându-l pe Enescu la plata unui sfert din suma cerută de proprietarii acesteia. ,,Schimbă în parte sentinţa în sensul că admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata sumei de 60.760 lei către reclamantă reprezentând despăgubiri. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Cu opinie separată, în sensul respingerii apelului ca nefondat”, stabilește instanța de judecată a Curții de Apel Craiova.
În august anul trecut, deși instanța este definitivă, directorul adjunct al Carierei Roșiuța încearcă un recurs, care nu ajunge însă pe rolul instanței de judecată. Astfel, Enescu se declară bun de plată, fiind obligat să le achite vecinilor cu crama cei 60.760 de lei, din cei peste 236.000 de lei solicitați de cei păgubiți.

Bani este!

Enescu, care se visează acum director plin al Carierei Roșiuța, deținea la data hotărârii definitive banii necesari pentru plata datoriei către proprietarii cramei din Corcova, acesta câștigând, potrivit declarației de avere de anul trecut, peste 42.000 de lei la unitatea CEO, în timp ce nevasta acestuia, salariată a Primăriei Corcova a luat și ea aproape 30.000 de lei. Cu un an în urmă, soții își vânduseră în Motru apartamentul cu 25.000 de lei, în timp ce în garaj mai aveau două autoturisme și o motocicletă.

loading...
Loading...

Citește și

Fiul unui miner de la Cariera Peșteana, operat pentru a doua oară! ARE NEVOIE DE AJUTOR!

Tânărul Cristian Ovidiu Marcu, în vârstă de 25 de ani, va suferi o a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: