Director important în CEO, acuzat că îşi ameninţă angajaţii. Vezi ce spune el!

turceni

Daniel Pităroiu, de partea unui salariat lăsat fără funcţie

Administraţia CEO a recurs la o metodă atipică de a numi într-un post de conducere pe cineva cu calităţi de conducător, nemailăsând la îndemâna şefului de sucursală să facă numirea respectivă. Este vorba despre Sucursala Electrocentrale Turceni, unde, după un scandal urât, postul de şef de coloană  nu poate fi ocupat decât… prin concurs. În mod obişnuit, numirea în cadrul sucursalelor se face printr-o decizie a directorului, în acest caz, a şefului sucursalei, Corneliu Diţescu. Acesta a fost acuzat că încearcă să promoveze anumiţi oameni, fără competenţe profesională, cum spun „gurile rele” din cadrul sucursalei.

corneliu-ditescu

Pe de altă parte, Corneliu Diţescu a încercat să numească în funcţie un om cu foste probleme penale; în această situaţie, conducerea CEO a decis să organizeze concurs. Problema este că actualul director al SE Turceni din cadrul CE Oltenia nu este la prima „năzbâtie”, acesta fiind nevoit, la un moment dat, să aplice în ograda sa reorganizarea dictată de CEO, Diţescu încercând la acel moment să pună în posturi tot felul de „neaveniţi”, după cum au afirmat oameni din conducerea companiei la acel moment. Prin urmare, la începutul acestui an, membrii Directoratului s-au văzut nevoiţi să intervină, Diţescu rămânând cu varianta organigramei sale în propriul său buzunar, fiind aplicate doar propunerile conducerii CEO.

„A propus un om care făcuse puşcărie în trecut pentru furt de motorină”

De această dată, Corneliu Diţescu s-a ales cu o reclamaţie destul de dură, ajunsă la nivelul Directoratului, dar şi pe adresa de mail a publicaţiei noastre. Dar despre ce este vorba? În urmă cu aproximativ trei luni, Corneliu Diţescu l-a destituit pe şeful de la Transporturi pentru a numi, în locul lui, un om „de casă”. Surse credibile din cadrul CEO arată că persoana propusă de şeful sucursalei CEO de la Turceni, este un fel de „lup, paznic la oi”: „A fost o propunere ce nu a putut fi luată în calcul sub nicio formă. El voia să aducă pe funcţia de la coloana auto, un om care făcuse puşcărie cu câţiva ani înainte, pentru furt de motorină. Oamenii s-au plâns, aşa că administraţia CEO a decis să organizeze concurs, pentru a nu mai exista astfel de probleme”, spun sursele.

„I-a zis că nu are ce să caute la concurs”

Examenul pentru funcţia de şef de coloană auto în cadrul SE Turceni a avut loc ieri. Interesante sunt două aspecte: unul, acela că administraţia CEO a decis ca acesta să fie organizat chiar în sediul companiei, la Târgu Jiu, nu la Turceni. Putem înţelege că şi această măsură a fost una preventivă, pentru a nu-l lăsa pe Diţescu să se implice, iar concursul să se desfăşoare în mod liniştit. Un alt doilea aspect extrem de interesant este chiar acuzaţia în sine, care-l vizează pe directorul Diţescu. Înainte cu o zi de desfăşurarea acestui concurs, Corneliu Diţescu a interzis angajaţilor (după cum se arată în reclamaţii),  dar şi fostului şef (destituit chiar de el în urmă cu trei luni) să se prezinte la testarea de ieri, de la CEO. „I-a zis omului că nu are ce să caute la examen, ameninţându-l că-l lasă fără serviciu. Din câte s-a înţeles, cel destituit a fost retrogradat justificat”, mai spun surse din cadrul companiei. Pe de altă parte, pe adresa de mail a redacţiei noastre a ajuns o sesizare similară. Iată ce transmite un angajat al SE Turceni: „Directorul Diţescu ameninţă angajaţii că îi dă afară dacă mâine (ieri, n.red.), se vor prezenta la concursul pentru funcţia de manager la transporturi pentru termocentrala Turceni. Vrea să-şi aleagă singur omul”.

A făcut parte din delegaţia pentru SUA

Cu toate acestea, directorul Surcuralei Electrocentrale Turceni, Corneliu Diţescu, a participat la vizita de afaceri în SUA a şefilor CEO, din octombrie. Din delegaţia CE Oltenia, condusă de directorul general Laurenţiu Ciurel, a mai făcut parte şi directorul Ion Petroniu, membru în Directoratul companiei.

„Salariatul mi-a spus că directorul Pităroiu l-a convins să participe la concurs”

Contactat telefonic, directorul SE Turceni, Corneliu Diţescu, spune că salariatul în cauză, cel pe care l-a destituit şi căruia i-ar fi interzis să participe la concursul de ieri, a avut mai multe nereguli la locul de muncă. Pe de altă parte, un alt director, dar din cadrul Diviziei, Financiare a CEO, Daniel Pităroiu, pare să fie convins că cel retrogradat de Diţescu, este nevinovat. Din spusele şefului SE Turceni, aflăm că Daniel Pităroiu a insistat ca salariatul cu pricina să se prezinte la concurs: „Am constatat mai multe abateri ale dumnealui şi din această cauză l-am numit în alt post. Dar nu numai eu am constatat abateri, ci şi Corpul de Control al CEO. Numai în ultimul timp au fost constatate patru abateri, puteam chiar să-i desfac contractul de muncă disciplinar, dar nu am mers chiar atât de departe, deşi era justificat să fac acest lucru. Mai mult, chiar în prezent, mai este în analiza comisiei disciplinare o abatere a acestui salariat. Am înţeles că s-a prezentat totuşi la concurs, salariatul spunându-mi că a mers la examen la insistenţele directorului Daniel Pităroiu”, a mai precizat şeful SE Turceni, Corneliu Diţescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.