Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj


Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, însă aceștia sunt menținuți în continuare în funcții, prin diverse tertipuri, ilegale, ale managerului Constantin Mitroi.
Directorul medical al SJA îndeplinește condițiile de pensionare, iar cel financiar-contabil a ieșit deja la pensie și nu mai pot ocupa funcții de conducere, iar acest lucru a fost statuat de către ministerul de resort care a respins solicitările de prelungire a interimatului.

Pe site-ul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj toți cei patru directori din Comitetul Director apar ca fiind interimari, numai că, doi dintre aceștia, Jana Prejbeanu, cea care ocupă funcția de director medical, îndeplinește condițiile de pensionare, iar Dalia Viezure, aflată pe postul de director financiar-contabil, a ieșit deja la pensie de aproximativ o lună și nu mai pot ocupa funcții de conducere, potrivit legii.

Recent, Ministerul Sănătății a dat aviz negativ solicitării de prelungire a interimatului pentru directorul medical cerută de managerul Constantin Mitroi. Până să ajungă la cârma SJA, Mitroi a fost jurist al instituției și caută un artificiu prin care s-o mențină în funcție pe Prejbeanu.
La fel a procedat managerul SJA și în cazul fostului director financiar-contabil, Dalia Viezure, însă lucrurile s-au complicat și se poate spune că legea a fost încălcată la modul grosolan.
Viezure a împlinit vârsta de pensionare, de mai bine de o lună, iar cererea de prelungire a interimatului a primit aviz negativ din partea Ministerului Sănătății. Ca s-o mențină într-o poziție de conducere și în Comitetul Director, Mitroi a inventat funcția de coordonator al biroului finciar-contabilitate. Managerul SJA avea obligația să propună o altă persoană în postul de director financiar contabil, însă a propus-o tot pe Dalia Viezure și a solicitat, din nou, aviz de la Ministerul Sănătății, așa că până la primirea unui răspuns, aceasta rămâne în funcție.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.