duminică , 23 februarie 2020 - 16:56

Directorii de la Bustuchin, dați în gât de înregistrările din sălile de examen

scoala-Bustuchinliceu

Fostul director al Grupului Școlar Bustuchin, Claudiu Perescu, și adjuncta sa, Elena Popescu, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Aceștia i-au determinat pe profesorii supraveghetori să le dicteze elevilor rezolvarea subiectelor, astfel încât promovabilitatea la Evaluarea Națională a fost de 99%. O elevă a picat examenul pentru că nu s-a putut ține de dictare.

elena-popescu-Bustuchin

În vara acestui an, la Liceul Tehnologic Bustuchin a fost organizat examenul de Evaluare Națională pentru 36 de elevi. Cu ocazia organizării banchetului clasei a VIII-a, directorii Liceului Bustuchin, Claudiu Perescu, și adjuncta sa, Elena Popescu, au acceptat strângerea de la elevi a unor sume cuprinse între 50 și 60 de lei, tot atunci cei doi profesori decizând că elevii vor fi ajutați să ia note mari la examene. Potrivit metodologiei de desfășurare a examenului, elevii sunt supravhegheați video, nu și audio, iar Perescu și Popescu știau acest lucru. În ziua examenului la limba română, atât Perescu, cât și Elena Popescu au solicitat informații despre cum se descurcă elevii. „Aflând de la profesorii supraveghetori că elevii nu rezolvă subiectele atât la proba de limba română, cât și la proba de matematică, inculpatul Perescu Claudiu Ion, ca președinte, și inculpata Popescu Elena, ca vicepreședinte, au luat hotărârea să le transmită în sălile de examen rezolvarea unor subiecte. Astfel, la română au fost rezolvate subiectele de inculpata Popescu Elena, iar la matematică au fost rezolvate de alt profesor. Subiectele rezolvate au fost transmise între ciorne prin profesorul
… în sălile de examen, unde au fost dictate elevilor de profesorii supraveghetori. Ca modalitate, unul din profesori stătea în spatele camerei de supraveghere de unde dicta, fiind constient că nu se înregistrează și sunetul”, spun procurorii în rechizitoriu.

Învinși de tehnică

perescu-claudiu-bustuchin

După ce elevii au scris după dictare și au luat note exagerat de mari, având în vedere faptul că, în anii anteriori, promovabilitatea la Bustuchin era extrem de scăzută, pe 1 iulie, directorul Perescu a primit de la Inspectoratul Şcolar vestea că trebuie să trimită CD-urile cu filmările din sălile de examen. Persoana desemnată de Perescu să depună CD-urile a observat că filmările aveau și sunet. Panicată, aceasta a luat legătura cu Elena Popescu, care l-a anunțat pe Perescu. Cei doi directori trebuia să ascundă ceea ce avusese loc în sala de examen. Așa că Perescu a determinat o profesoară să facă în așa fel încât sunetul să nu mai existe pe acele înregistrări. CD-urile fără sunet au ajuns la Inspectorat, iar poliția și procurorii au demarat o anchetă. Directorii Perescu și Popescu au fost trimiși în judecată pentru luare de mită.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Un comentariu

  1. TOTI DIRECTORII AU DAT SPAGA PT FUNCTII.MATROANA DE LA CIUPERCENI A COTIZAT 2000 DE EURO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.