Directorii din CEO intră pe rând în ȘOMAJ TEHNIC!

ion-ruset_1

Măsura șomajului tehnic în cadrul Complexului Energetic Oltenia se aplică, în continuare, în lunile iunie și iulie, după ce, la sfârșitul lunii mai, au plecat acasă primii salariați.

Săptămâna aceasta, angajații de la Ișalnița, Craiova II și Husnicioara au revenit la locurile de muncă după ce, două săptămâni, au fost plătiți cu 75 % din salariu. Până pe 31 iulie, întreg personalul TESA și operativ, inclusiv personalul de conducere, până la funcția de director, vor trebui să aibă nouă zile lucrătoare de șomaj tehnic. Excepție vor face membrii Directoratului. “Cu excepția membrilor Directoratului, pentru că ei au contract de mandat, inclusiv eu și superiorii mei de la resurse umane și directorii de direcții, dar și cei ai unităților miniere, vom intra în șomaj tehnic prin rotație”, a declarat șeful Departamentului Relaţii de Muncă şi Comunitate din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Rușeț.

Transportul minerilor, OPTIMIZAT!

Administrația și sindicatele din minerit și energie vor avea noi discuții și negocieri, în luna iunie. În comisia mixtă se vor aborda mai multe probleme: acordarea unor ajutoare sociale, reprogramarea unor salariați beneficiari de bilete de odihnă și tratament la Stațiunea Săcelu, dar și problema transportului minerilor și energeticienilor. „Se poartă discuții pe tema optimizării transportului. Nu ne putem permite, în momentul de față, nicio cheltuială suplimentară. Cursele trebuie înlocuite ca și dimensiune sau chiar trebuie anulate pe anumite trasee după ce unii colegi au plecat din companie. Sunt opțiuni pe care le vom prezenta Directoratului. Este un dialog transparent, serios și responsabil din partea tuturor. În momentul de față, nu se desprinde nicio teză care să ducă la modificarea contractului colectiv de muncă. Avem un transport garantat pe o distanță de 60 de kilometri, dar discutăm despre contopirea unor trasee. Vă dau un exemplu: nu poți să închiriezi un autobuz cu 53 de locuri pentru a transporta pe un traseu opt sau zece oameni. Va trebui să găsim mijlocul de transport adecvat prin care să le asigurăm această facilitate lucrătorilor noștri”, a precizat Ion Rușeț.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.