miercuri , 18 septembrie 2019 - 21:28

Directorii generali și cei adjuncţi ai şcolilor FĂRĂ funcţii de conducere în partide!


Parlamentari au iniţiat un proiect legislativ care prevede ca funcţiile de director sau director adjunct de şcoală să fie incompatibile cu funcţiile de conducere în partidele politice. Iniţiatorii susţin că învăţământul a suferit, în ultimii ani, de pe urma intereselor politice, fapt care a scăzut calitatea şi competenţa actului managerial educaţional. În momentul actual, sistemul educaţional se confruntă cu o puternică politizare în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din întreaga ţară.
Educaţia prezintă pentru sfera politică un real interes doar în momentul în care există beneficii electorale directe, neglijând în cea mai mare parte a timpului gestionarea finanţării optime şi a investiţiilor predictibile în infrastructura şcolară.
Mai mult decât atât, s-a încercat de nenumărate ori construirea unui sistem clientelar între organele administraţiei publice locale şi centrale şi unităţile de învătământ, întâlnind foarte des situaţia în care o unitate şcolară beneficiază, în funcţie de afilierea politică, de fonduri suplimentare, fapt care generează inechităţi şi discriminări.
Atât elevii, cât şi profesorii sau elevii resimt efectele negative ale influenţei politice în şcoli, mai ales în ceea ce priveşte finanţarea complementară venită, pe filieră politică, de la autorităţile locale.
loading...
Loading...

Citește și

Centrul de permanență uman aflat în litigiu, oferit gratuit de primar unei firme aflate pe pierdere!

Primarul de Albeni, Ionuț Stan, a întrunit Consiliul Local pentru 20 septembrie pentru a aproba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: