Directorul Carierei Roșia: 1300 de mineri, la un pas de șomaj – Câţi bani vrea Vâlceanu ca să deblocheze lucrările

Dan-Valceanu-ACL

Circa 1300 de mineri de la Cariera Roșia-Jiu riscă să intre din moment în moment în șomaj, din cauza unui litigiu între familia copreședintelui ACL Gorj, Dan Vâlceanu, și Complexul Energetic Oltenia.

Directorul unității minere spune că excavatoarele unității miniere au rămas fără front de lucru. Utilajele au ajuns paralel cu pădurea pe care o dețin rudele liderului PDL Gorj. Conform managerului Complexului Oltenia, pentru o suprafaţă de 3,2 hectare de pădure, familia Vâlceanu a cerut 400.000 de lei, să-i fie cumpărate două case din Fărcăşeşti, care nu sunt afectate de carieră şi să-i fie reconstruite alte două în Târgu-Jiu, plus câte 5.000 de metri pătraţi aferenţi fiecăreia, dar si alte cinci loturi de casă în intravilan, la Târgu-Jiu, de câte 1.000 de metri pătraţi fiecare. Laurenţiu Ciurel a declarat că valoarea pădurii n-ar fi mai mare de 20.000 de lei. Directorul Carierei Roșia-Jiu, Dumitru Horhoianu, a participat la negocierile cu Ion Vâlceanu. Până în prezent, nu s-a ajuns la nicio înțelegere. „Situația este destul de gravă, ne vom bloca și nu vom mai putea avansa în front. Noi nu putem cumpăra cele două case, pentru că nu avem nevoie de terenul din afara perimetrului carierei. Legal, nu putem face așa ceva. Dacă nu se deblochează situația, cei aproximativ 1300 de salariați ai Carierei Roșia-Jiu pot intra, din clipă în clipă, în șomaj. Excavatorul a stat un an și ceva de zile din cauza acelei păduri”, avertizează Dumitru Horhoianu.

Copreședintele ACL Gorj: Tatăl meu nu va mai negocia cu CEO

Dan Vâlceanu anunță că familia va ține, în continuare, blocată activitatea minieră la Cariera Roșia-Jiu, până când managerul Laurențiu Ciurel își va cere scuze public față de el și rudele sale. Copreședintele ACL Gorj a ținut, joi, o conferință de presă. Dan Vâlceanu a venit cu precizări, după ce a fost acuzat că familia sa blochează activitatea minieră la Cariera Roșia-Jiu, pentru că vine cu pretenții aberante în fața CEO. „Toate afirmațiile domnului Ciurel sunt minciuni. Eu, la Fărcășești, nu am niciun centimetru de teren. Tatăl meu a avut pretenții decente. A cerut reconstrucția casei, acolo unde CEO are teren, și acordarea sumei pe pădure, la prețul evaluat de companie”, a declarat Dan Vâlceanu. Șeful portocaliilor a anunțat că  familia Vâlceanu nu va mai purta negocieri cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia privind pădurea de la Fărcășești. “Până când domnul Ciurel nu și va cere scuze public pentru ceea ce a spus, nu avem ce negocia. Tatăl meu nu mai dorește să negocieze cu CEO”, a mai declarat Dan Vâlceanu.

Loading...

Citește și

Ce-i RECOMANDĂ Vîlceanu lui Chivu

Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal îi transmite liderului PNL Rovinari, Laurențiu Chivu, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.