DIRECTORUL CNTV, REACȚIE privind REPARTIZAREA elevilor la clasa a V-a


Dorin Tașcău dă asigurări că repartizarea elevilor la clasa a V-a s-a făcut echilibrat la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. În plus, afirmă că repartizarea profesorilor nu s-a realizat preferențial.

Directorul CNTV a reaționat după ce, pe paginile de socializare, au apărut nemulțumuri privind stabilirea programului pentru clasa a V-a după-amiază în noul an școlar. Ba mai mult, conducerea colegiului a fost acuzată că ar fi făcut discriminare între elevi, realizând clase pentru copii unor VIP-uri din județ. Dorin Tașcău spune că nu părinții fac încadrările la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, ci conducerea liceului după anumite criterii. „E bine să respectăm lucrurile care se fac și să nu tragem concluzii pripite. Acesta a fost mesajul meu. Până la urmă, poate că puteam să tac, dar trebuie să spunem câte ceva, pentru că în cazul în care aș fi tăcut, lumea ar fi crezut că este așa cum se scrie. M-am referit la clasa a V-a, după-amiază, pentru că acolo au fost nemulțumirile majore, că de ce învață după-amiaza, am explicat de ce funcționează așa. Al doilea lucru s-a vorbit de încadrare. Nu pot să facă părinții încadrările la Colegiul Tudor Vladimirescu și nu puteam să dăm aceiași profesori la nu știu câte clase, că dăm profesorii preferențial. Nu există un astfel de mod de a gândi. Încadrarea la clasa a V-a este foarte echilibrată, din punctul meu de vedere. Profesorii sunt repartizați de conducerea școlii în funcție de un echilibru, de clase, de nivelul claselor și de nivelul solicitărilor. Nivelul claselor este stabilit de notele de la testări, de participarea la concursurile școlare și mai multe alte lucruri. Nu e niciun fel de discriminare. Dacă vin din clasa a IV-a nucleu format. Aleatoriu nu e cea mai bună soluție”, a declarat Tașcău.

Tașcău: PROMOVABILITATE 100% la Bacalaureat, indiferent de repartizarea elevilor la clase

Dorin Tașcău crede că prin acuzațiile apărute pe internet s-a încercat să se „murdărească” munca unor oameni. Directorul Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” amintește că liceul a avut an de an promovabilitate de 100% la Bacalaureat, indiferent în ce clase au fost repartizați elevii. „Mai sunt și lucruri subiective, nu neg că totul e frumos. Nu pot să spun că totul este extraordinar, dar de aici până la a încerca să murdărești munca unor oameni și a compara profesorii unei școli cum e Colegiul Tudor e lucru greu și dificil și neadecvat. Am avut 100% promovabilitate la Bacalaureat, indiferent că au fost elevi la A,B, C, D,E,F,G sau H. N-am dat profesorii solicitați la o anumită clasă. Iar dacă dumneavoastră dați o testare și la o anumită clasă nivelul nu e cel pe care ți-l dorești, trebuie să dai și un profesor care are răbdare cu ei, îi ia ușor și dai profesorul care știi că face performanță la clasa care poate să facă performanță. Sunt niște lucruri de psihopedagogie elementare”, a conchis directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

2 comentarii

  1. Daca s-au facut corect repartizarile, cum se face ca la clasa a IX – a la A si B sant repartizati si elevi transferati de la alte profiluri si au cei mai buni profesori, iar la C si D sant toti elevii fara pile si profesorii cei mai …
    Sa se sesizeze inspectoratul scolar si sa spuna cum de a fost posibil sa fie transferati elevi de la alte profile, ex de la Filologie la Matematica informatica si sa aiba locuri si in primele 2 clase. Cum de primele 2 clase, A si B au cate 30 de elevi si C si D cate 25?

  2. Oare de ce se mai dau examene de evaluare,daca nu se tine cont de ele?!Au fost 56 de locuri la profilul matematica informatica intensiv.Ce cauta cei clasati de la locul 56 in colo , la A si B si copii aflati in limita celor 56 locuri la alte clase?Puteati sa i mutati si n cancelarie ca oricum fac figuratie,nu performanta!Transfomati l in liceu privat sa stim o treaba, ca se adreseaza celor cu bani si pile.Sa mai intreb ce cauta copii admisi in economic la CNTV?S a organizat admitere de toamna cumva?Nu mai incurajati smechereala,e frustrant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.