Directorul de instituție, demisie sau demis?! Motivul, declarațiile controversate din spațiul public


Valentin Chepeneag, numit netransparent în funcția de director interimar al Muzeului Constantin Brâncuși, instituție care funcționează deocamdată doar pe hârtie, cu un singur angajat, și acela șef, este la un pas să își ia adio de la funcție, în urma declarațiilor făcute în spațiul public, legat de admirația sa față de legionari și față de ,,criminalul de război” Antonescu. O spun persoane avizate care susțin că este o chestiune de zile până când fie Chepeneag își va prezenta demisia, fie va fi demis.

Presa centrală a relatat, cu două zile în urmă, că Valentin Chepeneag, numit în aprilie de ministrul Culturii în fruntea Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, atrage atenția prin mesajele sale pe Facebook în care își arată admirația față de fondatorul Mișcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, și criminalul de război Ion Antonescu.
„Pentru a celebra 120 de ani de la nașterea fondatului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, Valentin Chepeneag a postat pe contul său de Facebook o serie de citate ale unor personalități care l-au cunoscut pe Codreanu în perioada interbelică. În toate, Zelea Codreanu este lăudat pentru faptele sale. Dacă demersul ar putea părea legitim pentru un profesor de istorie, comentariul adăugat la final ridică mai multe semne de întrebare: ”Corneliu Zelea Codreanu, prezent!”,, relatează presa centrală, fapt care nu a rămas fără ecou în rândul celor din PSD, care l-au promovat pe directorul de la Gorj.

Chepeneag așteptat cu demisia!

„Aceste cuvinte erau rostite frecvent de legionari când era pomenit numele lui Zelea-Codreanu, după uciderea sa, în semn de respect față de cel care s-a aflat în spatele mai multor asasinate, printre care și al premierului Ion G. Duca. Un alt indiciu al simpatiilor politice ale directorului Muzeului ”Constantin Brâncuși” îl reprezintă hastagurile asociate postării: #13septembrie1899, #UnOmCâtToatăIstoriaLumii și #CorneliuZeleaCodreanu. Și mareșalul Ion Antonescu este obiect al simpatiei lui Chepeneag, imaginea de copertă a contului său prezentând imaginea din profil a criminalului de război suprapusă peste harta României Mari”, mai atrage atenția libertatea.ro, cu mențiunea că Mareșalul Ion Antonescu a fost condamnat la moarte pentru crime de război, fiind acuzat că a ordonat asasinarea şi deportarea în Transnistria a sute de mii de evrei. Interesant este că directorul Chepeneag a luat în glumă postările sale, menționând într-un comentariu că așteaptă să vadă pe cine deranjează postarea sa de genul: ”Ia să vedem noi pe cine mai deranjăm astăzi cu această postare!”.
Ministrul Daniel Breaz figurează pe lista de prieteni de pe contul de Facebook a lui Chepeneag, astfel că a văzut, cu siguranță, ce postări are cel pe care l-a numit șeful unei instituții culturale de stat, plătit din bani publici. Mai mult de atât, muzeul dedicat lui Brâncuși la Târgu-Jiu nu există decât în acte. Oficial a fost înființat în 2016 și ar fi trebuit amenajat în casa Gănescu din oraș, unde a locuit o perioadă celebrul sculptor.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.