Directorul Istrate a plătit lucrări neefectuate la Liceul Țicleni. Curtea de Conturi a descoperit că lipseau lambriurile de pe pereți, robineți și etajere de porțelan


Liceului Tehnologic Țicleni a fost desemnat, anul trecut, de către Ministerul Educației, ”Școală europeană-2016”, distincția fiindu-i oferită directorului Mihai Istrate de către fostul ministru al Educației, Adrian Curaj. În realitate, instituția de învățământ se zbate în mediocritate, departe de a fi o unitate performantă. Ca să aveți o perspectivă asupra calității învățământului în instituția condusă de Istrate, în acest an, în prima sesiune a examenului de Bacalaureat au reușit doar 15 din cei 69 de elevi înscriși, iar în sesiunea încheiată zilele trecute, au trecut examenul alți 5 elevi din 38 înscriși.
Un control al Curții de Conturi, finalizat recent, scoate la iveală și alte probleme ale celor care conduc instituția, cele mai grave fiind legate de plata a zeci de mii de lei pe unele lucrări neefectuate la instituția de învățământ.

Robinetu’, cât e robinetu’?

Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni e doctor în ”inteligență artificială” și are un master în ”management educațional”, însă nu diplomele contează, în contextul în care, spre exemplu, inspectorii de conturi argumentează că șeful instituției de învățământ a semnat plăți nelegale pentru lucrări neefectuate, adică pentru materiale care nu se regăsesc ca fiind puse în operă și nu a respectat prevederile legislației în privința achizițiilor publice.
Concret, la data de 8 august, Camera de Conturi Gorj a remis o decizie Primăriei Țicleni pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor constatate, cu o lună în urmă, de către inspectorii de conturi la Liceul Tehnologic Țicleni.
Una dintre deficiențele în urma cărora a rezultat un prejudiciu de 6.800 de lei se referă la lucrări neefectuate și plătite societății Stânjenelul SRL, în cadrul contractului privind reparații curente la sălile de clase și interioare la instituția de învățământ. Directorul liceului, Mihai Istrate, a recunoscut în nota de relații dată inspectorilor de conturi că a aprobat decontarea lucrărilor, în valoare de 50.000 de lei, în baza proceselor verbale de recepție în care nu erau semnalate nereguli. Era vorba de 42 de mp de lambriuri care nu se regăseau a fi montate, 50 de mp de vopsitorii lavabile, șapte robineți și două etajere din porțelan, iar pentru alte materiale, firma le facturase la prețuri mai mari decât cele din oferta inițială. Inspectorii au relevat faptul că directorul Istrate a angajat, lichidat și ordonanțat plățile fără ca documentele justificative să fie certificate în privința realității de compartimente de specialitate și fără a avea viza ”bun de plată”. De altfel, încredințarea directă a lucrărilor către societatea Stânjenelul SRL nu s-a derulat prin SEAP, așa cum prevede legislația în domeniul achizițiilor, se mai menționează în raportul Curții de Conturi.
Inspectorii amintesc, în documentul menționat și alte nereguli, cum ar fi lucrări efectuate la instituția de învățământ, fără contract și comandă, în valoare de 17.000 de lei, dar și neconstituirea garanțiilor de bună execuție în cazul contractului cu Stânjenelul SRL.


loading...
Loading...

Citește și

Scandalul „PEDICHIURA LUI ROTARU” a băgat-o în spital pe femeia de serviciu a Direcției de Patrimoniu. Jupânul Rotaru, „SPĂLAT” ca la Nufărul cu INTERESE INVENTATE

Două salariate ale Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu, au avut nevoie de …

2 comentarii

  1. Aloooooooooooooo DNa,Politie,Parchet!!! Trezireaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.