Directorul Negrescu, ACHITAT de magistrați

negrescu

Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, a fost achitat de Curtea de Apel Craiova în procesul privind acuzațiile de conflict de interese.

Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, judecat pentru conflict de interese, a fost achitat de magistrații Curții de Apel Craiova. Marian Negrescu va fi nevoit să achite o mie de lei drept amendă administrativă.
„Tip soluție: Achitat inculpat/Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de inculpatul Negrescu Marian. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor disp. art. 301 Cod penal în raport de dispoziţiile art. 45 şi 53 din Constituţia României. Respinge apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Admite apelul inculpatului Negrescu Marian. Desfiinţează în parte sentinţa instanţei de fond în sensul că: În baza art. 396 alin. 5 C.p.p. şi art. 19 din Legea 255/2013 raportat la disp. art. 16 lit. b C.p.p. rap. la art. 17 alin. 2 C.p.p. Dispune achitarea inculpatului Negrescu Marian pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 253/1 C.p.(…) Aplică inculpatului amenda administrativă în cuantum de 1.000 lei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei în ceea ce priveşte schimbarea încadrării juridice a faptelor şi plata cheltuielilor judiciare către stat. Cheltuielile judiciare realizate în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, scrie în sentința magistraților, pronunţată joi.

Ce spunea ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu-Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul un număr de 42 contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 lei. Potrivit ANI, directorul Marian Negrescu a încălcat atât dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoană ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”.

loading...
Loading...

Citește și

Ce face MUNICIPALITATEA cu HOTELUL de 4 stele de la stadionul din Târgu-Jiu

Spațiile comericale, dar și hotelul de 4 stele din incinta stadionului municipal stau și acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: