Directorul Școlii Bolboși recunoaște că a ridicat tonul la secretară! „Nu am urlat și nici nu am amenințat-o! Ea a premeditat faza cu ambulanța”


Directorul școlii din Bolboși și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu acuzațiile care i-au fost aduse de către subalaterna sa, Elena Vîlceanu Bălescu, secretara unității de învățâmânt acuzându-l că urmare a comportamentului acestuia ar fi ajuns la spital, fiind luată cu ambulanța de la unitatea de învățământ pe 31 iulie. Femeia se află internată și acum la Spitalul Motru. Laurențiu Dumitru Șurcă a declarat că, în opinia sa, demersul salariatei sale ar fi fost unul premeditat, secretara chemând ambulanța la școală, deși soțul acesteia s-ar fi aflat la mică distanță de clădire, la volanul mașinii personale.

,,Am ridicat tonul la ea, dar nu am amenințat-o. Nici pe departe. Este adevărat că m-am enervat când nu am găsit-o în birou, la ora 11.00. I-am zis doar să stea pe hol până fac eu situația pe care trebuia să o trimit, urgent, la Inspectoratul Școlar. Am și un martor. Mi se pare suspect că i s-a făcut rău la o jumătate de ore după discuția cu mine. Mai mult, a chemat ambulanța deși putea să meargă la medic cu soțul său, cu mașina. Această persoană nu mă vrea în funcție, de fapt încă de la început am înțeles asta. Eu am făcut unele schimbări iar ei și altora nu le-a convenit”, a declarat directorul Șurcă.

Șeful Școlii Gimnaziale Bolboși spune, de asemenea, că ar fi rezolvat problema cu adeverința de salariat solicitată de secretară pentru internare, recunoscând că a fost sunat inclusiv de prefectul de Gorj pentru a elibera actul respectiv. De altfel, secretara l-a acuzat că nu a vrut să elibereze adeverința soțului ei, care s-a dus lunea trecută la școală pentru obținerea adeverinței.

Directorul școlii spune doar că nu a putut elibera adeverința soțului salariatei în lipsa unei cereri adecvate. ,,Soțul secretarei mi-a promis că revine cu cererea în școală dar nu a mai revenit. Între timp m-a sunat inspectorul general Ișfan, liderul de sindicat Huică, dar chiar și prefectul, asta joi. Am semnat adeverința, poate să vină să o ridice soțul. Ce spune el nu este adevărat, astea sunt regulile, eu doar le aplic’’, a menționat directorul școlii, spunând că soțul angajatei l-ar fi întrebat de ce se comportă inadecvat cu soția sa.

Secretara se va adresa organelor abilitate

,,Mă voi adresa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu o plângere penală împotriva celui care m-a băgat în spital, prin comportamentul său total neprofesionist și inuman. O să îi aduc la cunoștință inspectorului general cele petrecute la Bolboși și îi voi cere acestuia trimiterea directorului școlii în fața Comisiei de Disciplină, organism în fața căruia acesta a mai fost anul trecut. Consider că directorul Șurcă se face vinovat de un comportament neadecvat procesului educativ din învățământ. Într-un cuvânt acest om nu are ce căuta la conducerea unei școlii și nici în învățământ. Dureros este că acest comportament îl manifestă nu numai față de o parte a personalului școlii, ci și față părinți ai elevilor unității de învățământ. Mă voi adresa și Ministerului Educației’’, a declarat, săptămâna trecută, secretara Elena Vîlceanu Bălescu, de pe patul de spital.
Șurcă a specificat însă că nu îi este teamă de amenințările subalternei sale, spunând că, dacă va fi cazul, va explica situația și în fața Comisiei de Disciplină și chiar a anchetatorilor.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: