Directorul Teatrului „Elvira Godeanu” Marian Negrescu, eliberat din funcţie!


Consilierii municipali de la Târgu Jiu au votat majoritar pentru demiterea lui Marian Negrescu din fruntea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. La baza acestei măsuri a stat o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Marina Negrescu a pierdut definitiv procesul privind incompatibilitatea pe care îl avea cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv recursul formulat de Marian Negrescu la o decizie a Curţii de Apel din Craiova, unde Negrescu a contestat un raport întocmit de inspectorii de integritate, prin care era declarat incompatibil.
În anul 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei.
În cazul în care consilierii nu ar fi luat măsura eliberării lui Negrescu din funcţie, aceştia încălcau dispoziţia Înaltei Curţi riscând o amendă de 2.000 de lei şi dosare penale. „Consilierul Toader Pasti: „Pentru mine, este cel mai greu vot. Marian Negrescu este un actor pe care îl preţuiesc , îl cunosc de-o viaţă…”. Acesta a adăugat că în fruntea Teatrului de la Târgu Jiu trebuie să fie numit un manager profesionist, nu un artist.
Negrescu va fi înlocuit cel mai probabil tot de un actor, Cosmin Brehuţă, care va conduce instituţia în mod interimar, până la organizarea unui concurs pe post.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: