Directorul unei unități CEO, acuzat că-și promovează nepotul

minerit

-„Directorul general al CEO ar trebui să ia măsuri!”

Unul dintre șefii de unitate din cadrul Complexului Energetic Oltenia a decis să-și trimită nepotul la cursuri de specializare, în speranța unei promovări ulterioare. Potrivit unei sesizări trimise pe adresa redacției noastre, este vorba despre directorul ELCF Motru, Valentin Tatomir.

Salariații din cadrul unității mai sus amintite vorbesc despre faptul că nepotul directorului Tatomir – Dan Crăciun – urmează să plece la cursuri de specializare în Capitală, deși acesta nu a susținut niciun examen pentru a beneficia de instruirea plătită de companie. Mai mult, potrivit sesizării, nepotul directorului nu ar întruni niciun fel de condiție pentru a participa la aceste cursuri care, ulterior, i-ar facilita promovarea ca „instructor depou”.

„Se spune că în CEO nu se promovează fără examen”

În sesizare se mai precizează că în cadrul unități sunt mai mulți salariați care ar fi trebuit să fie trimiși la specializare, având experiență și vechime în sectorul ELCF, dar care nu beneficiază de „atenția” directorului Tatomir: „Nepotul directorului nu ar trebui să beneficieze de aceste cursuri fiindcă nu întrunește nicio condiție. În primul rând, nu are vechimea necesară, adică 8 ani, ci doar trei ani în postul de mecanic. De asemenea, pentru a merge la specializare trebuie să susții un examen înainte, fiindcă actuala conducere a companiei susține că nicio promovare nu are loc fără examen. Domnul Ciurel ar trebui să ia măsuri, fiindcă se întâmplă lucruri… ca în perioada trecută”, se mai arată în reclamație.

Trei săptămâni de „școală” – cazarea, masa și diurna, pe banii CEO

Pe de altă parte, salariați ai ELCF Motru spun că societatea de stat alocă bani periodic pentru a-și specializa angajații. „Trebuie să îndeplinești niște condiții ca să beneficiezi de specializare pe banii companiei. Așa… ca nepotul directorului Tatomir, poate să meargă oricine. Cui nu-i convine să plece la București trei săptămâni, cu masă și cazare gratuite, plus diurnă? Ruda directorului urmează să plece luni, dând peste cap tot programul de la ELCF. După cursurile astea, Dan Crăciun poate fi promovat cu ușurință în postul de instructor, deși colegi de-ai noștri sunt mult mai îndreptățiți să fie promovați. Un alt aspect foarte grav și deranjant pentru salariații cu experiență din ELCF este că, de când a ajuns Tatomir director, adică din 2012, nepotul lui a primit maximum de clase de salarizare. A sărit de la 12, la 21 de clase. Nu mi se pare normal ce se întâmplă și cred că directorii companiei trebuie să intervină în acest caz”, se mai arată în reclamație.

„În mod cert, se va analiza această situație”

Unul dintre membrii Directoratului CE Oltenia și director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, a declarat că situația de la ELCF Motru va fi analizată: „Mă surprinde situația, mai ales că a fost analizată activitatea directorului și situația din zonă și nu au existat probleme. De asemenea, nu-mi vine să cred că acele clase de salarizare s-au dat așa… fiindcă acestea se acordă de către noi, în funcție de performanța la locul de muncă. Deci, nu cunosc cazul, dar acesta va fi analizat”, a mai precizat directorul Medințu.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

8 comentarii

 1. Valentin Tatomir e in conducerea PSD Mehedinti, aia care acum tin sedintele in arestul DNA , in 2013 a fost ales presedintele Departamentului Energie,Resurse si Politici Industriale, asa ca ….

 2. Ar trebui să se ia in calcul declaratia de avere a lui Tatomir. De unde are miliardele din cont,dintr-un amarât de salariu de la Secţia UVA? De fapt DNA-ul ar trebuii să se autosesizeze, că prea se crede buricul pământului.
  Se pare că i-a cam intrat morcovul, acum având în vedere că susţinătorul lui baronul Duicu, la care el a cotizat la greu,fiind consilier judeţean la Mehedinţi.Dacă DNA-ul ar face investigaţii in acest caz şi-ar da seama că in motru a funcţionat o caracatiţă a fierului vechi, formată din ce-i de la UVA şi conducătorii de la minele şi carierele din bazin.

  • Fratilor, asta e nimic pe langa ce se intampla la ELCFU Motru de cand e director Tatomir.Se dau clase,functii,favoruri…Nici nu aveti idee.Cineva trebuie sa auda si sa ia masuri in ce-l priveste pe ,,fieristul”asta.

 3. Ce valoare a fierului vechi si utilajelor date la UVA pentru valorificare prin dezmembrare de catre subunitatile SNLO a ajuns in conturile directorului Tatomir ?
  Cum de a reusit, sa-si adune pe linga el numai nonvalori,pe care le plateste cu salarii foarte mari si le tine in delegatii cu saptamina si de fapt ei stau acasa?
  Daca Duicu va fi condamnat, atunci Tatomir si altii o sa-l urmeze …

 4. Adevarul este ca presa din ziua de astazi e sub orice critica…cum sa scrii asemenea aberatii??? Suntem in Postul Pastelui si mintiti cu nerusinare!!!! RUSINE!!!

 5. UN ARTICOL FALS. Intaplator cunosc situația. N-au nici o legătura de rudenie. Știu si ce a fost si ce este acum. Acolo lucrurile merg bine. Dacă peste tot ar fi așa altfel ar merge treaba. MINCIUNILE UNUI FRUSTRAT.

 6. anonimu-le sau panduru-le catusele sunt aproapeeee !!!

 7. Voi vorbiti dinozaurilor? va tine ceo cu salarii uriase in sediu emc motru ca sa denigrati. Ati pradat complexu cand erati directori incompetentilor si acuma ia-ti lasat pe altii sa indrepte lucrurile. David, Ghiga scoateti leprele din barlog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: