Dirijorul Francois Robert Girolami, la Târgu Jiu

francois-girolami

Școala Populară de Artă (ȘPA) din Târgu Jiu îl celebrează astăzi pe marele sculptor Constantin Brâncuși, la cei 138 de ani de la nașterea artistului. Pentru a-i cinsti memoria, reprezentanții instituției au pregătit un program special.

Astfel, astăzi, începând cu orele 14.00, la Grupul Școlar Industrial „Constantin Brâncuși” din localitatea Peștișani, Ansamblul „Maria Lătărețu” din cadrul SPA va susține spectacolul omagial „Cântec pentru pasărea măiastră”. Tot astăzi, la sediul ȘPA, începând cu orele 14.30, va fi organizată expoziția de artă plastică „Brâncuși etern model”, în cadrul căreia vor putea fi admirate lucrări semnate de elevii ȘPA și elevii Palatului Copiilor din Târgu Jiu.
Festivitățile vor continua și în cadrul zilei de mâine cu un spectacol special susținut la Teatrul „Elvira Godeanu”, începând cu orele 19.00, de către „Lira Gorjului”, avându-l ca dirijor pe marele Francois Robert Girolami.
Francois Robert-Girolami a dirijat, de-a lungul carierei sale, Orchestra Națională a Operei din Monte-Carlo, Orchestra Națională din Haiffa, Orchestra Radio din Zagreb, orchestrele simfonice din Florența, Castilia Leon, Avignon, Marsilia, Nancy și multe alte orchestre. Este unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Filarmonicii din Sibiu, cu o prestație care acoperă peste 30 de ani, în dublă calitate de dirijor și director artistic asociat.

loading...
Loading...

Citește și

Liceenii de la CNTV își aleg bobocii. Printre concurenți se află și tânăra din Târgu Jiu care a participat la Vocea României Junior

Liceenii de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu își vor alege în curând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: