DISCUȚII la CEO: CREȘTERI SALARIALE și NOI ANGAJĂRI!


Ministrul Energiei, Toma Petcu, a fost prezent vineri dimineață la sediul CE Oltenia, unde, împreună cu reprezentanții sindicatelor și cu Directoratul CE Oltenia, au fost dezbătute problemele pe care le întâmpină compania la acest moment, atât cele de natura tehnică, cât și cele legate de resursa umană. S-a discutat aici, la cererea sindicatelor, despre necesitatea asigurării fronturilor de lucru pentru exploatările miniere și efectuării de investiții în unele grupuri energetice. S-a mai vorbit de salarizare, despre investiția de la Rovinari dar și despre numărul redus de salariați și necesitatea operării unor noi angajări.

Problemele CE Oltenia, puse pe masă Ministrului Petcu

„Importanța depozitului de cărbune din zona Roșia pentru buna funcționare a centralelor de la Rovinari și Turceni;
numărul redus de angajați existent în zona productivă ca urmare a disponibilizărilor repetate și necesitatea întineririi forței de muncă; nivelul scăzut al salariilor din CE Oltenia în comparație cu alți producători de energie sau cu salariile acordate în administrația publică, ținând cont de importanța activității desfășurate de CE Oltenia pentru siguranța energetică a statului”, sunt câteva dintre temele discuției de vineri, se arată într-un comunicat al CE Oltenia.

Analiză pentru bugetul următor!

Conducerea CE Oltenia a subliniat faptul că, în analiza proiecțiilor de buget pentru anul următor au fost luate în considerare toate aspectele prezentate de partenerii sociali, precum și impactul asupra cheltuielilor prioritare ale companiei (investițiile necesare îmbunătățirii condițiilor de muncă și retehnologizării instalațiilor conform noilor reglementări legislative aferente sectorului energiilor clasice). ,,Importanța energiei pe bază de cărbune pentru România a fost prezentată și susținută în mod repetat de către Ministerul Energiei, inclusiv în fata Comisiei Europene, în cadrul discuțiilor privind Pachetul Energie – Schimbări Climatice care impune limita de 550 g CO2/kWh. S-a dovedit faptul că, deși suntem țară care a depășit încă din anul 2014 cota de energie verde ce avea ca termen de implementare anul 2020, cota de piață a acestora a fost foarte scăzută datorita resurselor specifice poziției geografice a țării noastre. În aceste condiții, CE Oltenia a dobândit poziția binemeritată de campion energetic.
Astfel, dorind o piață pe termen lung pentru cărbune, Ministerul Energiei a realizat până în acest moment pașii utili transpunerii în practică a tuturor promisiunilor făcute pentru asigurarea cadrului legislativ necesar desfășurării în bune condiții a activității carierelor și a grupurilor energetice”, se mai subliniază în comunicat.

 

Negocierile cu chinezii, avansate

Având în vedere perspectiva cărbunelui pe termen lung, este de menționat implicarea autorității în deblocarea, până la sfârșitul anului, a cererilor de rambursare din PNI pentru proiectele înscrise de CE Oltenia, mai comunică CEO vorbind și de colaborarea cu chinezii pentru construirea unui grup nou la Rovinari, negocierea nefiind anulată. De altfel, următoarea întâlnire cu partea chineză va fi programată pentru luna noiembrie, urmărindu-se ca negocierile să fie avantajoase pentru ambele parți.

Creșteri salariale, în funcție de producție!

,,Eforturile angajaților vor putea fi răsplătite cu creșteri salariale în baza producției realizate, iar discrepanțele salariale provenite de la fostele companii care au fuzionat în anul 2012, pot fi depășite în baza rezultatelor financiare înregistrate, compania neavând până în prezent condiția financiară necesară eliminării acestora”, se menționează în comunicatul de presă.
Se mai anunță, de asemenea, că ministrul Energiei a precizat că există un grup de lucru la nivelul ministerului pentru stabilirea strategiei energetice care va aduce modificări semnificative actualei legislații în zona de producere a energiei electrice pe bază de cărbune și de asigurare a rezervei de capacitate.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Un comentariu

  1. Si in concluzie d nule Caldaruse ce primim din nou doar vorbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.