DISPONIBILIZĂRI la PRIMĂRII şi CJ. CINE cere REFORMA în ADMINSTRAŢIE


Preşedintele Institutului de Analiză Investigaţii Publice şi Politice, Dan Ilie Morega, susţine că numai de la Primăria Târgu-Jiu ar trebui daţi afară 200-300 de angajaţi.

Fostul deputat a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre necesitatea reformării administrației publice locale, în condițiile în care a scăzut numărul populației. Dan Ilie Morega spune că ar trebui comasate comunele care au sub 4 mii de locuitori. A dat exemplul localităților Arcani și Jupănești din județul Gorj, care au câteva sute de locuitori. Fostul prefect este de părere că și la consiliile județene ar trebui făcute restructurări de personal. Își bazează analiza pe o scădere a populației cu procente cuprinse între 30 și 50% în ultimii ani în România. Dan Ilie Morega crede că trebuie redus și numărul de ministere, agenții și autorități naționale și al angajaților din aceste structuri cu 40-50%. În ceea ce priveşte Primăria Târgu-Jiu, fostul lider PNL spune că primarul Marcel Romanescu ar trebui să dea afară cel puțin 200-300 de salariați. Dan Ilie Morega a precizat că i-a recomandat primarului Târgu-Jiului să meargă la Oradea, acolo unde primarul Ilie Bolojan a redus organigrama cu 250 de salariați, iar banii economisiți i-a folosit pentru lucrări publice.

loading...
Loading...

Citește și

Ce spune Aparegio despre stația de epurare a municipiului Târgu Jiu

Aparegio a transmis un comunicat de presă în care a vorbit despre staţia de epurare …

3 comentarii

  1. Perfecta dreptate are dn Morega.
    Dn primar ar trebui sa se uite la primul stat de functii al primariei Tg jiu din 1992 si sa compare numarul de personal de atunci cu cel de acum.
    Primul stat de functii dupa 89 avea 31 de persoane. Si Primaria functiona, fara computere pe fiecare birou, fara telefoane mobile, fara internet, etc

  2. Plus alti 15 milioane de romani.

  3. Titlurile de proprietate nu s-au dat in totalitate, apa ,ridicarea gunoiului si conductele de apa au fost date. Cu ce se mai ocupa aceste zecii si chiar sute de salariatii? Perceptorul sau cum se mai numeste inspector de impozite si taxe ,nu se deplaseaza pe teren pentru incasarea impozitelor si asteapta sa se duca cetatenii sa plateasca la Primarie. Salariile li s-au marit de 3-4 ori fata de cele din iunie 2017. Oare , de unde mai are tara asta sa plateasca atata trantori? ca au salarii mai mari ca minerii. Asemenea anomalii nu au fost in istoria Romaniei si nici pe plan mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: