Disponibilizările din CEO, pe masa ITM! Motivul: Încalcă CCM-ul pentru salariile compensatorii puține


Un sindicat din Complexul Energetic Oltenia a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, Ministerul Energiei și pe primul-ministru în legătură cu disponibilizările ce vor fi făcute de companie în perioada următoare care ar fi, în opinia structurii sindicale, ilegale. Asta, pe motiv că ar încălca articole din Contractul Colectiv de Muncă care spun că disponibilizările nu ar trebui să se facă în producție din sectoarele unde sunt lipsuri mari de personal. De altfel, pentru a se obține producția estimată în bugetul CEO pe 2019 ar fi necesară angajarea a 4000 de salarii și nicidecum disponibilizare a 200 din cei existenți.

110 din angajații din producție ai CEO ar trebui să plece acasă din iunie, în baza unor criterii care nu sunt prevăzute în CCM. Practic, patru salarii compensatorii ar trebui să primească doar cei care vor să fie disponibilizați la cerere, asta în timp ce conducerea CEO a stabilit acest criteriu pentru toată lumea. O spun cei de la Sindicatul Solidaritatea 2013 care susțin că salariile compensatorii trebuie să fie în număr de 16, adică să se acorde 16 salarii compensatorii la nivelului salariului mediu brut pe ramură la viitorii disponibilizați, nicidecum 4.
Acest lucru ca și articolul încălcat de CEO a fost trecut în sesizarea adresată ITM Gorj, săptămâna trecută. Acordarea a doar 4 salarii compensatorii, cu încălcarea legii, va fi transmisă într-o adresă luni și conducerii companiei, în cuprinsul unei adrese.
De altfel, structura sindicală din Motru a sesizat ITM Gorj, și s-a dovedit că a avut dreptate, în legătură cu nivelul scăzut al voucherelor de vacanță. De fapt, după răspunsul ITM, CEO a fost obligată să modifice valoarea voucherelor la 2080 de lei, deși administrația a contestat decizia ITM.
Sindicatul reclamant își pune bază în ITM pentru a sancționa, și de data aceasta, disponibilizările ce vor urma a fi făcute cu doar 4 salarii compensatorii în loc de 16, cum ar fi normal.
Sorin Boza, managerul CEO, a susținut că dacă ar acorda 16 salarii ar pleca jumătate din angajații companiei.

loading...
Loading...

Citește și

Sindicalistul Roșca: „Între 80-100 de salariați ai Carierei Roșiuța ies la pensie până în martie!”

Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, a declarat ieri la un post de radio …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.