sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:49

Dispută aprinsă între deputatul Vîlceanu și parlamentarii PSD, în comisiile reunite de buget finanțe! Finalul: pesediștii I-AU TĂIAT MICROFONUL liderului liberal!


Florin Cîțu, propunerea PNL pentru ministerul Finanțelor a primit aviz negativ, după audierea din comisiile de specialitate, votul fiind unul foarte strâns: 19 voturi pentru și 19 voturi împotrivă. Avizul comisiilor reunite de buget finanțe este unul consultativ, însă ședința a fost una tensionată, cu destul de multe momente în care parlamentarii s-au certat între ei. Deputatul liberat Dan Vîlceanu și ministrul demis al Finanțelor, Eugen Teodorovici, au avut o dispută direct, iar în final, pesediștii nu l-au lăsat pe deputatul de Gorj să vorbească mai mult de câteva zeci de secunde și apoi i-au tăiat microfonul.

„Noroc că i-a capsat pagina, că altfel nu știa ce citește”, a fost replica lui Teodorovici care i-a înfuriat pe liberali. ”Domnul președinte, vă rog frumos opriți pianul”, a strigat ironic deputatul Dan Vîlceanu. Apoi liberalii i-au cerut președintelui de ședință să respecte procedura audierilor și să se înscrie la cuvânt. „Domnul Teodorovici trebuie să ceară cuvântul dacă vrea să vorbească”, a cerut Vîlceanu. Parlamentarii PSD s-au enervat: „Domnul Teodorovici este pleonasm, v-am mai spus”, a replicat ministrul demis al Finanțelor, iar deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu a vociferate și el: „Ia, măi Dane, pastilele!”.
Vîlceanu a cerut un drept la replica la unele remarci extrem de acide ale pesediștilor în timpul expunerii lui Florin Cîțu despre măsurile pe care le are în vedere ca ministru al Finanțelor.
”Eu nu am venit aici cu gândul că lucrurile se vor petrece așa cum s-au întâmplat. Mi se pare strigător la cer să avem colegi care atunci când venim să discutăm despre Ministerul de Finanțe și despre un program de guvernare să vină în comisie și să profereze numai atacuri la persoană fără nici un fel de legătură cu chestiunile pe care noi le audiam aici și pe care ar fi trebuit să le ascultăm”, a declarat Vîlceanu și a continuat că vrea să mai spună câteva lucruri, moment în care senatorul PSD Liviu Pop, aflat chiar lângă liderul liberal, nu s-a putut abține: ”Nu ne interesează!”.
Deputatului Vîlceanu i-a fost imposibil să-și reia discursul pentru că au sărit președinții comisiilor reunite de buget finanțe, pesediștii Sorin Lazăr și Viorel Arcaș, care, în final i-au tăiat microfonul.
Vîlceanu nu este la prima experiență de acest gen. În 2016, pe când era consilier județean, pesedistul Ion Călinoiu, pe atunci președinte al Consiliului Județean Gorj, i-a tăiat microfonul chiar în plenul unei ședințe.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.