DISPUTĂ în CEO pe PRIMA de CRĂCIUN. Ce PROBLEME au apărut


Inginerul de la Cariera Roşiuţa care a intrat în grevă japoneză, susţine că prima de Crăciun nu ar fi fost trecută în noul Contract Colectiv de Muncă

Dumitru Păulescu spune că a studiat CCM-ul şi a observat că bonusul de sfârşit de an ar lipsi. Inginerul afirmă că în contract nu ar fi prevederi clare pentru acordarea primei de Crăciun. “Continuăm această grevă japoneză, deoarece ne-am uitat pe contract. Pe lângă diminuarea sporurilor, nu avem trecută nici prima de Crăciun, nu sunt prevederi clare nici în privinţa adaosului acela care a fost prima de vacanţă. Noi luptăm în continuare pentru obţinerea acestor drepturi şi vom prelungi greva atât cât este necesar, o lună, două, trei, un an, până când vom obţine aceste drepturi. Chiar avem obiecţii şi asupra adaosurilor de vacanţă, care nu au fost acordate, ţinând cont de condiţiile grele în care lucrăm şi sănătatea noastră este afectată de condiţiile de muncă. Atât timp cât nu sunt trecute în actul adiţional pe care le-am semnat, e clar că s-a făcut un matrapazlâc. Considerăm că prima de Crăciun e ca şi tăiată, este un drept pierdut”, a declarat Păulescu.

RECOMANDAREA lui Mitrescu: Să citească mai bine CCM-ul

Constantin Mitrescu îl contrazice pe Dumitru Păulescu. Liderul FNME susţine că prima de Crăciun este prevăzută în noul contract colectiv de muncă. Mitrescu îi recomandă lui Păulescu să citească mai cu atenţie CCM-ul. “Eu nu-l cunosc pe inginerul Păulescu, dar spuneţi-i că eu îi recomand să citească mai cu atenţie contractul colectiv de muncă. În contract sunt patru prime, trei de 1100 şi una de 600 lei. Una s-a dat de Paşte, mai sunt două de 1100 lei. Una se va de Ziua Meseriei şi una se va da de Crăciun, în perioada Sfintei Varvara. Cea de Paşte a fost impozitată mai mult, dar celelalte două doar cu 10%. Să citească cu atenţie, dacă nu ştie să citească, să pună pe alţii să-i traducă. Aceste prime au fost şi anul trecut, dar anul trecut erau două de 1000 de lei, una de 950 lei şi una de 500 lei şi toate impozitate cu 30%. Câştigul pe net este de peste 700 lei. Nu ştiu cine e în spatele lui. Am înţeles că-i face reclamă lui Răuţ, care ne-a tăiat toate drepturile”, a reacţionat Constantin Mitrescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Marinela C Rosiuta

    Dl Paulescu Dumitru, nu mai jigniți inginerii, care au terminat o facultate și le-a mai rămas ceva in cap. Ași fi curios sa stiu unde ați terminat studiile? Dacă nu vă pricepeți, mai bine întrebați. Sau poate ați luat o hotărâre să vă faceți zilnic de râs? V-ați făcut de râs cu sporurile. Chiar dacă procentul diferă, rezultatul contează. Și orice copil de clasa a doua a învățat ca 254 de lei, este mai mic de 303 lei. Acum vi cu altă prostie. Daca citeai CCM-ul la anexe, nu trebuia să-ți pui ochelarii și capitolul ,, Facilitați si alte drepturi acordate din fondul de salarii”, la punctul C1 scrie adaos lunar de 300 lei. La punctul D, la alte drepturi, la D3 este cota de combustibil, la D5 prima de Paște, la D6, prima pentru ziua Energeticianului, care se dă tuturor salariaților, iar la D7, prima zilei Minerului-care de asemenea se dă la toți salariatii. E greu de înțeles? Nu va mai lăsați manipulați, ca nu se merită. S-a schimbat denumirea sa fie impozitata cu 10% și nu cu 30%. Dumneata de ce numai ești salariat al UMC ROSIUTA? S-a schimbat denumirea in Cariera ROSIUTA. Nu este greu de înțeles, dar nu este voință. Sau primează alte interese la Cariera ROSIUTA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.