DISPUTĂ Weber-Vîlceanu pe tema MEMORANDUMULUI pentru CEO


Liderul PSD Gorj aveatizează că guvernul nu poate lua împrumut de la Trezorerie pentru achiziţionarea certificatelor de carbon, pentru că ar putea fi considerat ajutor de stat.

Mihai Weber afirmă că noul guvern Orban ar trebui să contracteze un împrumut de la bănci pentru a rezolva problema certificatelor de CO2 la Complexul Energetic Oltenia. Reacţia deputatul PSD a venit după ce liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a anunțat că memorandumul pentru compania minieră de la Târgu-Jiu se va afla pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de guvern. Mihai Weber îl acuză pe deputatul PNL că se erijează într-un promotor al memorandumului pentru CEO, deşi, în urmă, cu un an a spus că nu este bun pentru producătorul de energie pe bază de cărbune.“ Declaraţiile domnului Vîlceanu ne şochează, pentru că în urmă cu un de zile spunea că acest memorandum nu este bun pentru Complexul Oltenia, iar acum se erijează într-un promotor al acestui document. Acest document a fost, de fapt, finalizat în urmă cu aproximativ 6 luni. A ajuns pe masa guvernului încă de la sfârşitul lunii septembrie. Nu a putut fi promovat, pentru că lipsea semnătura unui ministru. Neexistând un ministru interimar la Ministerul Energiei, documentul nu a putut fi promovat prin hotărâre de guvern. Acest memorandum este rodul muncii de luni de zile a unei echipe de la foarte multe instituţii. Nu trebuie făcut un împrumut din Trezorerie, pentru că poate fi considerat ajutor de stat, iar Uniunea Europeană interzice ajutoarele de stat. Împrumutul trebuie să fie unul comercial de la bănci cu garanţia statului”, a conchis preşedintele PSD Gorj.

Vîlceanu: Declaraţia lui Weber, RIDICOLĂ

Dan Vîlceanu dă asigurări că împrumutul de la Trezererie nu poate fi considerat ajutor de stat. “ Declaraţia lui Mihai Weber este una ridicolă. Incomptenţa PSD nu mai miră pe nimeni. Cum să consideri ajutor de stat un împrumut? Atunci când dai banii înapoi, înseamnă că împrumutul se restituie. Adică, se dau banii înapoi cu dobândă. Ajutorul de stat implică sume care nu se mai restituie. Vă daţi seama câtă carte au aceşti oameni de la PSD. Împrumuturile nu se notifică la Comisia Europeană. Pentru că nu sunt sume de bani pe care statul să le dea şi să nu le recupereze”, a declarat deputatul PSD.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.