DNA, la sediul CEO, pentru o afacere de 43 de milioane de euro – Stoica, reţinut!

ceo

Licitația privind transportul cărbunelui în valoare de 43 de milioane de euro a fost anulată după ce DNA a ridicat ieri documentele ofertanților de la sediul Complexului Energetic Oltenia.  Rezultatul licitației urma să stabilească cine va transporta cărbunele, contractul reprezentând jumătate din activitatea CFR Marfă. Numai că anchetatorii au ridicat ofertele depuse de CFR Marfă și GFR pentru această licitație. De notat este faptul că  procedura a fost reluată în noiembrie-decembrie, după ce a a fost și finalizat procesul dintre CFR Marfă și CE Oltenia. Trebuie spus că, în august 2013, reprezentanții CE Oltenia au fost acuzați că nu au respectat procedurile legale privind această licitație. Aseară însă, patronul Grup Feroviar Român a fost dus cu cătuşe la DNA. Dosarul priveşte  modul în care a vrut să preia transportul de cărbune pe calea ferată de la CE Oltenia.

CFR Marfă a contestat licitația CE Oltenia în urmă cu aproape jumătate de an, acuzând compania din Târgu Jiu că nu a respectat normele legale de desfășurare a licitației. Cele două companii s-au judecat apoi în instanță, CFR Marfă pierzând procesul. Astfel, procedura a fost reluată în urmă cu aproximativ două luni, respectându-se prevederile legale, după cum susțin reprezentanții CEO.

Licitație anulată

Cu toate că patronul GFR a fost reţinut aseară, unul dintre şefii CEO spun că toată procedura licitaţiei a respectat legea. Directorul Diviziei de Strategie și Dezvoltare din cadrul CE Oltenia, Ion Petroniu, a declarat: „Nu cunosc motivele pentru care DNA a ridicat acele documente. Din câte știu eu, caietul de sarcini a fost întocmit într-un mod transparent, s-a putut cumpăra, ofertanții putând să-l studieze. Dacă ar fi existat probleme, atunci cei participanți la această licitație ar fi putut aduce acest lucru la cunoștința conducerii Complexului. Nu văd de ce ar exista nu știu ce ilegalități, în momentul în care această procedură a fost reluată în condiții legale, respectând toate normele cerute în acest sens. Chiar nu știu despre ce este vorba, eu fiind în acest moment plecat la București”. Pe de altă parte, managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat ieri – pentru Digi 24 – că licitația a fost anulată deoarece reprezentanții DNA au venit și au ridicat ofertele a două dintre cele patru firme participante: CFR Marfă și GFR.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.